Covid-19'un yeni belirtisi tedirginlik yarattı! Çoğumuzda var

Covid-19'un yeni belirtisi tedirginlik yarattı! Çoğumuzda var
Salgında altıncı dalganın verdiği kaygıyla yaşam mücadelesi verilirken, Omicron’un alt varyantında yeni septom ortaya çıktı.

Dünyanın dört bir yanında koronavirüs vakalarında artış gözlemlenirken, İngiltere’de Omicron BA.5 mutasyonundan kaynaklı vakalar günde 300 binin üzerine çıktı. Hastalığın septomları gün geçtikçe değişiklik göstermekte. Covid-19 bilindiği üzere ateş, öksürük ve koku kaybı semptomlarla ilişkili olsa da yeni Omicron varyantlarının körüklediği vakalarında belirtiler de değişiklik gösteriyor.

Bilim insanı Denis Kinane, "Aşı programı aracılığıyla Covid-19''un etkisini azaltmadaki başarımıza rağmen, virüsün ortadan kaybolmak üzere olmadığı açık" diyerek tehlikenin altını çizdi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

"Yeni alt varyantlar, yakın zamanda Covid-19 geçirenleri bile yeniden enfekte ediyor. Hastalığın yeni belirtisi olarak, ağız ülserlerinin çok yaygın olduğu ifade ediliyor. Bu durum, açıklanamayan bir şekilde dilinizin yüzeyinde değişikliklere yol açabiliyor."

YÜZDE 36''SINDA GÖRÜLDÜ

Ayrıca, The International Journal of Dermatology''de yayınlanan ve ağız ülserlerinin Covid-19''un bir belirtisi olarak ortaya çıkabileceği iddiasını destekleyen bir araştırma makalesi yayımlandı. Laboratuvar onaylı 59 Covid-19 hastasına bakıldığında, 24 hastada yani yaklaşık yüzde 36,3 oranında oral ülser ortaya çıktı.

Araştırmaya göre bu işaret, bir başka geleneksel Covid-19 semptomunun yanında görünebiliyor: ''Tat ve koku kaybı.'' Uzmanlar, koronavirüs nedeniyle çıkan ağız yaralarının, hafif olabileceğini, ancak özellikle yaşlı ve bağışıklığı baskılanmış hastalarda "daha şiddetli" olabileceğini ifade ediyor.

Ağız ülseri nedir? - Sağlık Haberleri

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar