Covid-19'a yakalanan erkeklere kötü haber!

Covid-19'a yakalanan erkeklere kötü haber!
Son zamanlardaki koronavirüs vakalarında artış görülürken, bilim insanları “Uzun Covid-19” sendromu ile ilgili kaygı yaratan bir açıklama yaptı.

Bu araştırma erkeklerin korkulu rüyası olacak! korkutacak! Uzun Covid belirtisi: İktidarsızlık ve düşük cinsel performans!

İngiliz bilim insanları “uzun Covid-19” olarak da bilinen koronavirüsün haftalar ve hatta aylar boyunca bitmek bilmeyen belirtileri ve etkileri ile ilgili bir araştırmaya imza attı.

Birmingham Üniversitesi’nde görevli bilim insanlarının 2,4 milyon insanın verilerini ve sağlık durumunu takip ederek yaptığı araştırmaya göre;

“Uzun Covid-19 hastalarında genelde nefes darlığı ve tat-koku kaybının yanı sıra, erkekleri ilgilendiren bir sonuç da tespit edildi.”

Bilim insanları sertleşme sorunu ve iktidarsızlığın uzun Covid-19’un belirtilerinden bazıları olduğuna kanaat getirdi. Ocak 2020 ile Nisan 2021 arasında yapılan ve İngiltere Ulusal Sağlık Enstitüsü ile İngiltere Araştırma ve İnovasyon’un fonladığı araştırma, Nature Medicine isimli dergide yayınlandı. Covid-19 geçiren hastalarda iyileştikten sonraki 12 hafta boyunca bazı belirtilerin devam ettiği ve iktidarsızlıkla sertleşme sorununun da bunlar arasında olduğu kaydedildi.

Araştırmayı yürüten isimlerden Jennifer Camaradou, “Bu araştırma, uzun Covid-19’un ne kadar karmaşık ve zorlayıcı bir yapısı olduğunu gösteriyor” yorumunu yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar