Çiğli mezarlığında: Bu kadarı da pes

Çiğli mezarlığında: Bu kadarı da pes
Çiğli mezarlığında akıl almaz hırsızlık! Çiğli Ataşehir mahallesinde bulunan mezarlıkta hırsızlar cirit atıyor. Diriye saygısı olmayan hırsızların ölüye de saygısı kalmadı. Hatice Bahriye Yağcı ailesinin aile kabristanlığı talan edildi!

GÜNBOYU / YUSUF AKKAVİM

2019 yılında vefat eden  Hatice Bahriye Yağcı Vakfı''nın Onursal Başkanı,  Çiğli’mizin hayırsever öğretmeni rahmetli Hatice Bahriye Yağcı’nın mezarı talan edildi. Hatice Bahriye Yağcı’nın da mezarının içinde bulunduğu aile kabristanında hırsızlık yaşandı! 

Kendisine gelen telefon üzerine olay yerine giden Hatice Bahriye Yağcı Vakfı başkanı Adnan Yılmaz, kabristanın çevresindeki  özel krom korkuluk koruma parmaklıklarının çalındığını gördü. Olay üzerine Yılmaz, güvenlik güçlerine haber verirken, sevenleri olayın neden ve nasıl yapıldığını merak ederken, güvenlik güçleri olayın faillerini araştırıyor.

BAHRİYE YAĞCI KİMDİR?

1924 Yılından Çiğli’nin Balatçık köyünde doğdu. Annesi ev hanımı, babası çiftçidir. Çiğli’nin tanınmış şahsiyetlerinden İsmail Rahmi Yağcı’nin en büyük kızıdır  Aydoğan ve Mehbare olmak üzere iki kardeşi vardır. Henüz 3 Yaşındayken ailesi İzmir''e göç etmiştir.
 Annesi 1982 yılında, babası ise 1983 yılında vefat etti. Erkek kardeşi Aydoğan Yağcı 1977 yılında karaciğer yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Kız kardeşi Mehbare Yağcı ise 2009''da vefat etti.
 Tahsilini Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulun da Dış Giyim Öğretmeni olarak yaptı. Öğretmenlik mesleğine Antalya Kız meslek Enstitüsü’nde başladı. 2 yıl sonra İzmir Karşıyaka kız Enstitüsü’nde 4,5 yıl öğretmenlik yaptı. Mezun olduğu İzmir Kız Meslek lisesinden emekli oldu. Hiç evlenmedi. 

Çiğli ilçesinde İmam Hatip lisesi ve Bilim Sanat okulu yaptırdı. Karşıyaka Esin sitesinde Hatice Bahriye Yağcı isminde bir cami yaptırdı. Çiğli Kaymakamlığının bulunduğu araziyi, Çiğli Kaymakamlığına bağışladı.
2019 yılında hayata gözlerini yumdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar