CHP'nin aday listesinde Millet İttifakı'ndaki diğer 5 partiden 76 aday var!

CHP'nin aday listesinde Millet İttifakı'ndaki diğer 5 partiden 76 aday var!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti’den (SP) toplam 76 aday gösterirken, kendi aday listesini çıkaran İYİ Partili isimlere de listelerinde yer verdi. İYİ Parti dışındaki 4 partiden gösterilen isimlerin en az 30’unun seçilebilir yerlerden aday gösterildiğine dikkat çekiliyor.

BBC''de yer alan habere göre, DEVA Partisi’nden 25, Saadet Partisi’nden 24, Gelecek Partisi’nden 19, Demokrat Parti’den 3 ve İYİ Parti’den de 5 isim CHP listelerine girdi. Buna göre DEVA Partisi’nin 11, Gelecek Partisi’nin 11, Saadet Partisi’nin 8 ve Demokrat Parti’nin 1 milletvekili çıkarabileceği hesabı yapıldı. Parti kurmaylarınca yapılan değerlendirmelerde, ortak liste ile CHP’nin 2018 seçimlerinde daha az milletvekili çıkardığı bazı yerlerde, işbirliği ile vekil sayısının artacağı ve 4 partinin en az 30 dolayında milletvekili çıkarabileceği öngörülüyor.

CHP ile İYİ Parti 16 ilde ortak liste ile seçime gidiyor. Ancak CHP, ortak liste çıkarılan 5 ismi CHP listelerinden aday gösterdi.

İYİ Parti’de Sosyal Politikalar Başkanlığı yapan Berna Sukas İstanbul 2. Bölge''de 9. sıradan, Ahmet Ersagun Yücel İstanbul 1. Bölge''de 5. sıradan, Onur Aydın İstanbul 1. Bölge''de 11. sıradan, Dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli tekvandocu İrem Yaman Ankara 2. Bölge''de 4. sıradan, Orkun Kamber ise Ankara 1. Bölge''de 5. sıradan aday gösterildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar