İYİ Partili 5 isim CHP listelerinden milletvekili adayı oldu

İYİ Partili 5 isim CHP listelerinden milletvekili adayı oldu
Gazeteci İsmail Saymaz'ın iddiasına göre, bazı illerde seçime girmeyerek CHP'nin adayına destek verecek olan İYİ Parti, bu hamlesinin karşılığında, parti bünyesinde yer alan 5 ismi, seçilebilir bölgelerden CHP listelerine dahil etmiş olacak.

Gülsüm Hülya Sundu / Günboyu 

14 Mayıs''ta yapılacak seçimlerde hem ortak aday seçilen Kemal Kılıçdaroğlu''nu cumhurbaşkanı seçtirmek isteyen Millet İttifakı, aynı zamanda Meclis''te çoğunluğu alacak yollar üzerine yoğunlaşmış durumda. 

Yeni seçim yasasına göre ortak liste ile seçimlere girmenin matematiksel olarak büyük bir avantaj getirmesi, Millet İttifakı''nda yer alan partileri de harekete geçirirken, ortak liste ve fermuar sistemi başta olmak üzere birçok alternatif üzerinde çalışmalar devam ediyor. 

Bugün itibariyle YSK''ye milletvekili adayları konusunda kesin listeler sunulurken, Millet İttifakı''nda yer alan DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, seçimlere CHP listelerinden katılmaya karar verdi. CHP, ittifakta yer alan dört parti için toplam 68 kişilik bir kontenjan ayırırken, Millet İttifakı''nda yer alan İYİ Parti ise oy oranının yüksek olması nedeniyle birçok şehirde seçimlere kendi isim ve logosu ile girme kararı aldı. 

Yine de, Türkiye''de muhalefetin oy oranlarının oldukça kritik olduğu 16 il için CHP ve İYİ Parti arasında bir ortak çalışma yürütülecek. Fermuar sistemi olarak adlandırılan bu uygulama ile Millet İttifakı''nın söz konusu şehirlerde daha fazla milletvekili çıkarması hedeflenirken, İYİ Parti 9, CHP ise 7 partide aday göstermeyerek diğer partiyi desteklemiş olacak. 

5 İYİ PARTİLİ İSİM CHP LİSTESİNDEN ADAY OLACAK

Ayrıca CHP, birçok şehirde aday göstermeyecek olan İYİ Parti''ye, toplamda 5 kişilik milletvekilliği kontenjanı açarak destek vermiş olacak. Gazeteci İsmail Saymaz yaptığı paylaşımda "İyi Parti bazı illerde seçime girmeyecek. Bunun karşılığında CHP, beş İyi Partili adayı kendi listelerinden seçilecek yerlerden aday gösterdi. Berna Sukas, Ahmet Ersagun Yücel, Onur Aydın ve İrem Yaman beş isimden dördü" ifadelerini kullanarak seçime CHP listesinden girecek İYİ Partili isimlerin kim olduğunu paylaştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar