CHP listelerinde DEVA, Gelecek ve Saadet'ten 68 isim aday gösterildi

CHP listelerinde DEVA, Gelecek ve Saadet'ten 68 isim aday gösterildi
Millet İttifakı'nda yer alan DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere CHP listelerinden gireceği açıklanmıştı. Bugün YSK'ye teslim edilen aday listeleriyle birlikte hangi partinin CHP listelerinde ne kadar kontenjan alacağı da kesinlik kazanmış oldu.

Ayşe Eser Kuşata / Günboyu 

14 Mayıs''ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanlığının yanı sıra Meclis çoğunluğunu da kazanmayı hedefleyen Millet İttifakı, daha fazla sayıda milletvekili çıkarabilmek için seçimlere ortak liste ile katılmaya karar vermişti. İYİ Parti dışında ittifak içerisinde yer alan partilerin seçimlere kendi logoları ile değil, CHP listelerinden katılacağı açıklanırken, hangi partiye ne kadar milletvekili adaylık kontenjanı verildiği de kesinlik kazanmış oldu.

Demokrat Parti (DP) ve Saadet Partisi arasında yapılan işbirliği nedeniyle, DP''nin adaylarının da Saadet Partisi kontenjanı altından gösterilecek olmasıyla birlikte CHP listelerinde DEVA Partisi''nden 25, Saadet Partisi''nden 24 ve Gelecek Partisi''nden 19 isim yer aldı. 

2018 yılında yapılan genel seçimler referans alındığında, CHP tarafından ittifakta yer alan partilere yönelik açılan kontejanlar genel olarak milletvekili seçilme şansının oldukça yüksek olduğu sıralarda konumlanırken, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi''nin CHP listelerinden seçime girecek adayları ise şu şekilde paylaşıldı:

GELECEK PARTİSİ 19 ADAY İLE KATILACAK

Ahmet Davutoğlu''nun Genel Başkan olarak Cumhurbaşkanı Yardımcılığı için aday olacağı parti, aynı zamanda seçimlere 19 milletvekili adayı ile katılmış olacak. 



EN BÜYÜK KONTENJAN DEVA PARTİSİ''NDE

Millet İttifakı''nın seçimleri kazanması halinde İYİ Parti ile birlikte ekonomi yönetiminde söz sahibi olması beklenen DEVA Partisi, aldığı 25 milletvekili kontenjanı ile Gelecek Partisi ve Saadet Partisi''ni geride bırakmış oldu. DEVA Partisi''nde CHP listelerinden aday olarak gösterilecek olan eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise sosyal medyada günün en çok konuşulan isimleri arasında yer aldı. 



SAADET VE DEMOKRAT PARTİSİ İÇİN 19 ADAYLIK LİSTE SUNULDU

Saadet Partisi için 19 kişilik milletvekili adaylık kontenjanı ayrılırken, bu kontenjanların üçünde Demokrat Parti''de yer alan isimler bulunacak. Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sayın Vekilim Cemal Enginyurt stanbul 1. Bölge 9. Sıra, TDV Genel Başkanımız Sayın Salih Uzun İzmir 2. bölge 5. Sıra ve GİK Üyemiz Sayın Haydar Altıntaş İzmir 1. Bölge 7. Sıra CHP listelerinden aday olmuştur. İçtenlikle kutlar, partimize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullanarak DP''den listelere girecek 3 kişiyi duyurmuş oldu. 



YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar