CHP'li Faik Öztrak'tan Muharrem İnce'nin istifasıyla ilgili ilk açıklama

CHP'li Faik Öztrak'tan Muharrem İnce'nin istifasıyla ilgili ilk açıklama
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemi ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi. Öztrak, Muharrem İnce'nin istifası ve CHP'ye yönelik eleştirisi hakkında açıklama yaptı.

Faik Öztrak, Memleket Hareketi'ni kuran ve CHP'den bugün istifa edeceğini açıklayan Muharrem İnce hakkında açıklama yaptı. 

İNCE'NİN İSTİFASINA DAİR İLK AÇIKLAMA

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle oldu:

"CHP asırlık bir çınardır. O partinin gerçek evladı olduğunu iddia edenlerin CHP'yi cumhur ittifakı ağzıyla suçlayarak ayrılanları doğru bulmuyoruz. 

CHP Kurtuluş Savaşı meydanlarında kurulmuştur. CHP 1919'da 1923''te, açıklamayı yapan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olduğunda neredeyse şimdi oradadır. İstifa yapıldıysa gelir. Ulaştı mı ulaşmadı mı sormadım. İstifada sözlü beyan esastır."

ERDOĞAN'A İSTİFA YANITI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Boğaziçi'ne atanan Melih Bulu'nun istifasının istenmesine "Yürekleri yetse beni de istifaya çağıracaklar" sözlerine yanıt veren Öztrak, "Yüreğe gerek yok. İstifanı istemek en tabi vatandaşlık hakkımızdır" ifadelerini kullandı.

Öztrak, herkesin istifa edemeyeceğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Biz istifanızı defalarca istedik, siz kulağınızın üzerine yattınız. Makam ve mevkiyi zenginleşme kapısı olarak görenler istifa edemez. Birilerinin himmetiyle bir yerlere gelenler istifa edemez. Özsaygısı ve özgüveni olmayanlar istifa edemez. İstifa etmek için yüreğe ihtiyaç vardır. İstifa önemli bir müessesedir, yürek işidir. Yakın zamanda Hollanda’da hükûmet, vergi idaresi hukuka aykırı şekilde vatandaşları incelediği için sorumluluğu alarak istifa etti. İsveç Ulaştırma Bakanı, evinde sigortasız dadı çalıştırdığı için istifa etti. Japonya’da Adalet Bakanı milletvekillerine doğru dürüst cevap vermediği için istifa etti. Altı yıl önce İzmit Körfezi’nde asma köprüde kopan halat için ‘Sorumlusu benim’ diyerek yaşamına son veren Japon mühendisi unutmadık."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar