Muharrem İnce CHP'den istifa etti

Muharrem İnce CHP'den istifa etti
Memleket Hareketi'ni başlatan ve parti kuracağını açıklayan Muharrem İnce CHP'den istifa etti.

Memleket Hareketi’ni başlatan Muharrem İnce basın açıklama düzenledi. Muhalefet ve iktidarın birbirinden ve yerinden memnun olduğunu söyleyen İnce, kendilerinin bu durumdan memnun olmadıklarını ve insanlara üçüncü bir yol sunduklarını kaydetti.

Parti kurma çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce, CHP'den neden ayrıldığını açıkladı. "Ortada ilke liyakat yoktur. Mustafa Kemal Atatürk demeyenlerle yolumu ayırıyorum" diyen İnce, "Yeni bir yola çıkıyoruz hedefimiz 50+1" dedi.

"Bu iktidardan da bu muhalefetten de bu ülkeye hayır gelmez" diyen İnce, "CHP ideolojik savrulmalar yaşamaktadır" eleştirisinde bulundu.

İnce'nin açıklamaları şöyle:

"Atatürk isminin silindiği AKP iktidarında Atatürk diyemeyen CHP'li yöneticilerin olması içimizi acıtıyor. 18 yıldır ülkeyi yöneten, ülkeyi uçurum kenarına getiren Erdoğan 'yürekli yetse beni de istifaya çağırıyor' derken muhalefet 'istifa çağrısı yapamıyor. Bu muhalefetten de bu iktidardan da memlekete fayda gelmez.

Partinin tabanı ile yönetimi arasında büyük uçurum meydana gelmiştir. Bugün bir yol ayrımında olduğumu biliyorum.

Ortada ilke liyakat yoktur, Atatürk'ün emaneti yoktur. Kimlerle yolumu ayırıyorum.  ABD'den demokrasi talep edenlerle yolumu ayırıyorum.  Mustafa Kemal Atatürk demeyenlerle yolumu ayırıyorum."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar