CHP'den Süleyman Soylu'ya tepki yağdı: 'Hadsiz suç işleri bakanı'

CHP'den Süleyman Soylu'ya tepki yağdı: 'Hadsiz suç işleri bakanı'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından Göç İdaresi Başkanlığı'yla ilgili paylaşımda bulunmuş ve kurumu işini yapmadığı konusunda eleştirmişti. Kılıçdaroğlu'nun bu paylaşımına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Kılıçdaroğlu her zamanki gibi saçmalamış yine. Ömrü saçmalamakla devam ediyor" yanıtını verince, CHP'li isimlerden Soylu'ya tepki gecikmedi.

CHP'DEN SÜLEYMAN SOYLU'YA TEPKİ YAĞDI: HADSİZ SUÇ İŞLERİ BAKANI

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı’na sitem ederek üç soru sormuştu: “1. Sığınmacıların eski kimlik bilgileri elinizde mevcut mu? 2. Kaçına vatandaşlık verdiniz ve hangi güvenlik soruşturmalarından geçirdiniz? 3. Sınırlarımızın delik deşik edilmesini neden izliyorsunuz? Amaç ne? Neyin hazırlığındasınız?”
 
SOYLU: ÖMRÜ SAÇMALAMAKLA DEVAM EDİYOR
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Kılıçdaroğlu''nu hedef alarak "Kılıçdaroğlu her zamanki gibi saçmalamış yine. Ömrü saçmalamakla devam ediyor" dedi.
 
Soylu, sözlerinin devamında, "O şöyle zannediyor; kendi SGK Genel Müdürlüğü''nü yaptığı gibi Göç İdaresi Başkanlığı idare ediyor. O eski Türkiye''deydi. Göç İdaresi Başkanı onun illegal bir şekilde SGK''ya taşıdığı ve bu toplumun bütün huzurunu bozacak adamlardan müteşekkil değil. O bir kere SGK Başkanlığı''nda bu ülkeye yaptığı ihanetlerin bedelini ödesin" ifadelerini kullandı.
 
CHP CEPHESİNDEN SERT TEPKİLER GELDİ
 
Soylu''nun Kılıçdaroğlu''nu hedef alan açıklaması sonrası CHP''li birçok isim de sosyal medya üzerinden Soylu''ya tepkilerini dile getirdi.
 
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Hadsiz. Suç İşleri Bakanı, Genel Başkanımızın zerre kusuru olsa yargı elinizde, idare elinizde 1000 kez çıkarırdınız 20 yılda. Ama bakanlığı devrederken göreceğim seni korkudan dizlerin titreyecek... Bu güzel ülkeye ve insanlarına yaptıklarının hesabını bir bir soracağız senden!" ifadelerine yer verdi.
 

 
ÖZTRAK: ZIRVA İDDİALARI İSPATLA
 
CHP Sözcüsü Faik Öztrak da "Ey atama İçişleri Bakanı! On parmağında on kara herkese bulaştırmayı bırak, Genel Başkanımız 3 soru sordu. Laga luga etmeden cevap ver. Daha önce ortaya attığın zırva iddiaları da ispatla. İspatlamaman halinde nasıl anılacağını biliyorsun" dedi.
 

 
AĞBABA: SOYLU ARSIZCA İFTİRALARINA DEVAM EDİYOR
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Soylu yine arsızca iftiralarına devam ediyor. Ey Soylu; Genel Başkanımız SGK''da tek bir yanlış hukuksuz iş yapmadı. Ama senin bakanlığında uyuşturucudan insan kaçakçılığına, hırsızlıktan tescilli dolandırıcılığa kadar her türlü suça bulaşıldı, devletin imajı karalandı. Albümün kabarıyor, her şey bir bir not ediliyor. Bu iftiraların, bu çırpınışların seni kurtaramayacak!"
 

 
ALTAY: ÜLKENİN SINIRLARINI YOLGEÇEN HANINA ÇEVİRDİN
 
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da, "Hadsiz Suç İçişleri Bakanı. Kanla kurulan ülkenin sınırlarını yolgeçen hanına çevirdin. Kadim devleti mafya bozuntularına, kara para aklayıcılara, uyuşturucu tacirlerine kol kanat gerer hale getirdin. Unutma yarına kalır ama asla yanına kalmaz......" ifadelerine yer verdi.
 

 
EMİR: HESAP VERECEKSİNİZ!
 
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Sayın Genel Başkanımız millet adına sınırlarımızın nasıl kevgire çevrildiğini soruyor. Sorumluluk makamındaki Süleyman Soylu suçüstü yakalanmış her suçlu gibi cevap vermek yerine iftira atarak kurtulma telaşında. Ne yaparsanız yapın hesap vereceksiniz!" diyerek Soylu''ya tepki gösterdi.
 

 
BAŞARIR: DÜN KARA DEDİĞİNE BUGÜN AK DİYEBİLEN BİR OMURGAYA SAHİP
 
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Organize suç örgütlerinin ağzına sakız olmuş, dün kara dediğine bugün ak diyebilen bir omurgaya sahip sözde “İçişleri Bakanı” Süleyman Soylu! Sen, safsatayı bırak! Kaçak yollarla ülkemize gelen sığınmacılara bak! Beceriksizliğiniz sayesinde ülkemiz adeta yolgeçen hanına döndü!" ifadelerine yer verdi.
 

 
ÖZKAN: YA YANIT VER İŞİNİ YAP YA DA İSTİFA ET!
 
Bir başka tepki de CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan geldi. Özkan, "Bırak zırvalamayı, terbiyesizliği. Sayın Genel Başkanımız 3 tane soru sordu çamura yatma. Sınırlarımızın delik deşik edilmesine göz yuman o kurumlar sana bağlı. Ya yanıt ver işini yap ya da istifa et!" paylaşımında bulundu.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar