CHP'den Kızılay skandalı sonrası ağır sözler ''Yara saran değil para sayan Kızılay''

CHP'den Kızılay skandalı sonrası ağır sözler ''Yara saran değil para sayan Kızılay''
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Kızılay'ın deprem bölgesine gönderilmesi gereken çadırları AHBAP Derneği'ne 46 milyon TL'ye satması üzerine "Depremde yaraları saran Kızılay'dan, depremde para sayan Kızılay'a geçmişiz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, 6 Şubat''ta meydana gelen depremlerin özellikle ilk 48 saatinde çok büyük ihlallerin yaşandığını dile getirerek, Kızılay''ın deprem felaketinin 3. gününde deposunda bulunan çadırları afet bölgesine göndermek yerine Haluk Levent''in kurucusu olduğu AHBAP Derneği''ne satmasını sert şekilde eleştirdi. 

KIZILAY ÖYLE SIRADAN BİR KURUM DEĞİLDİR

Deprem bölgesinde en önemli sorunun geçici barınma sorunu olduğuna işaret eden Öztrak, "Böyle acılı bir dönemde dayanışma ve yardımlaşmanın ticarileştirilmesi asla kabul edilemez. Kızılay öyle sıradan bir kurum değildir. Geçmişi 1868''e kadar gider. 1935''de Atatürk''ün himayesinde Türkiye Kızılay Cemiyeti''ne dönüşmüştür. Milletimizin benimsediği, desteğini esirgemediği Kızılay, işte bu Kızılaydır. Ama Kızılayın 155 yıllık geçmişi, tüm birikimleri holdingleşmiş, ticarileşmiş." diye konuştu.

Kızılay''ın AKP hükümetine yakın kuruluşlara yaptığı milyonlarca liralık bağışları hatırlatan Öztrak, deprem bölgesine acil yollanması gereken çadır konusunda bile işin ticarete dönüştürülmesini "rezalet ve çürüme" olarak değerlendirdi.

YABANCIYA KONUT SATIŞI 5 YIL YASAKLANACAK

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun kamuoyu ile paylaştığı 5 yıllık yabancıya konut satışı yasağı hakkında da açıklamalarda bulunan Öztrak, kararın yalnızca deprem bölgesini değil, bütün Türkiye''yi kapsayacağını ifade ederek, "Biz yabancıya konut satışının 5 yıllığına durdurulması hususunda ısrarcıyız. Bu, yeni yatırımlar devreye girerken en azından kısa vadede konut arzının toparlanmasına katkı verecektir." dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar