2700 yıllık Phaselis Antik Kenti rant saldırısı altında! CHP'li Budak'tan sert tepki

2700 yıllık Phaselis Antik Kenti rant saldırısı altında! CHP'li Budak'tan sert tepki
CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, birinci derece arkeolojik SİT alanı statüsündeki Phaselis Antik Kenti’ne plaj işletmesi yapılmasını Meclis gündemine taşıdı.

2700 yıllık yerleşim yeri statüsüyle,  Antalya''nın en gözde antik kentlerinden biri olan Phaselis Antik Kentine plaj işletmesi yapılacağı ortaya çıktı. Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyan CHP''li Budak, depremlerden istifade edilerek birinci derece arkeolojik SİT alanının ranta açıldığını ifade etti ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy''u hedef aldı. 

Antik kültürün günümüze ulaşan en önemli örneklerini bünyesinde bulunduran Phaselis Antik Kenti''ni korumak için söz konusu projeyi Meclis gündemine taşıyan Budak, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"BAKANIN GÖZÜNÜ RANT BÜRÜMÜŞ"

“Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birinci Derece Arkeolojik Sit Alanı statüsündeki Phaselis Antik Kenti içerisindeki Bostanlık ve Cennet koylarında iki halk plajı yapmak için doğa katliamına başladı” diyen Budak, birinci derece arkeolojik SİT alanlarına çivi bile çakılmasının yasak olduğunu hatırlattı. Budak, “Tüm ülkenin gözü, kulağı, yüreği deprem bölgesinde iken Bakan Ersoy yangından mal kaçırır gibi antik kentlere gözünü dikti. Bakan Ersoy, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na göre yapılanın suç olduğunu bilmiyor mu? Bakanın gözünü rant bürümüş, açıkça suç işliyor” 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar