CHP'den flaş asgari ücret teklifi: Verilen tüm rakamları unutun

CHP'den flaş asgari ücret teklifi: Verilen tüm rakamları unutun
CHP adına açıklama yapan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, asgari ücret tekliflerini ilk kez kamuoyu ile paylaştı.

AHMET UNUTGAN / GÜNBOYU

Seçimlerin geride kalması sonrası gözler asgari ücrete dönerken, ana muhalefet partisinin asgari ücret teklifi merak ediliyordu.

Partisi adına bir açıklamaya yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, kendi tekliflerini şu şekilde açıkladı:

''EN AZ 15 BİN LİRA''

Emekçiyi yılın kalanında enflasyona ezdirmemek için, beklenen enflasyon ve refah payı kadar da bir ilave artış yapmak gerekir ve tabii, yapılacak artışta açlık ve yoksulluk sınırlarını da dikkate almak gerekir. Biz CHP olarak yaptığımız hesaplamalar ve görüşmeler çerçevesinde, asgari ücretin, en az 15 bin lira olması gerektiğini düşünüyoruz.

Ayrıca, bu yüksek enflasyon ortamında, emekçilerimizin gelirlerini korumak için, sendikaların, asgari ücretin her çeyrekte gözden geçirilmesi talebini de destekliyoruz. Bize göre mesele, ‘Asgari ücretin ne olduğu değil ne satın aldığıdır.’ O yüzden de bu hayat pahalılığını bitirecek politikaların, vakit geçirilmeden açıklanıp uygulanması gerekir. Diğer taraftan, ülkemizde çalışanların yarısından fazlası açlık sınırı altındaki asgari ücret veya civarında ücrete mahkûmdur. Gelişmiş ülkelerde istisnai bir ücret olan asgari ücret, ülkemizde artık ortalama ücret haline gelmiştir. Acil çözüm bekleyen sorunlarımızdan biri de bu ülkenin insanlarının insanca yaşayacak ücrete, maaşa ulaşmasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar