CHP'den 15 vekil kapan Ali Babacan seçim bitince ittifak ortağını yerden yere vurdu

CHP'den 15 vekil kapan Ali Babacan seçim bitince ittifak ortağını yerden yere vurdu
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk'te katıldığı canlı yayında geçtiğimiz seçimlerle ilgili açıklama yaptı, ittifak ortağını yerden yere vurdu.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

14 Mayıs seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında giren DEVA Partisi'nin Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk'te konuk olduğu Enine Boyuna programında “CHP kendi başına bugün herhangi bir seçime girip Türkiye genelinde Türkiye'nin tümü için kazanması mümkün mü” diyerek ittifak ortağını yerden yere vurdu.

Babacan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“İkna edebildiğimiz, bizi destekleyen vatandaşlarımız sayısı iktidarı almamız için eksik kaldı şimdi evet başarılı olamadık, seçimi kaybettik.

Bunun kendimiz açısından muhasebesini yaptığımızda biz kendi seçmenimizin tamamını CHP'ye evet deme konusunda ikna edemedik. Seçmenlerimizden normal şartlarda DEVA Partisi'ne oy verecek insanların bir kısmı CHP'ye Oy vermedi. Evet, biz bütün seçmenimizi kanalize edemedik ama sonuçta adayımızın olduğu illerin tamamında CHP'nin çok ciddi oy artışı oldu. Ne zamana göre, 2018 seçimlerine göre.

CHP kendi başına bugün herhangi bir seçime girip Türkiye genelinde Türkiye'nin tümü için kazanması mümkün mü ya? Ya siz hayal mi görüyorsunuz? Bu ülke öyle bir ülke mi yani? Bu ülkede işte yerel seçim geliyor. İstanbul'da, Ankara'da desinler ki biz kendi adayımıza çıkacağız ve kazanacağız diyorlar. Yapsınlar o zaman.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar