CHP, PM toplantısı sonrası 300 başkan adayını duyuracak

CHP, PM toplantısı sonrası 300 başkan adayını duyuracak
CHP, geçtiğimiz hafta yargıda yaşanan kriz nedeniyle ertelenen Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından yarın geniş kapsamlı bir liste ile belediye başkanı adaylarını duyurmaya hazırlanıyor. Özgür Özel liderliğinde toplanacak PM sonrası, Antalya ve İzmir gibi önemli şehirlerin de adaylarını açıklayacak.

Yerel seçimlere yaklaşık 3 ay kala siyasi partiler adaylarını belirlemeye devam ederken, CHP'nin yarınki PM toplantısı sonrasında 300'e yakın belediye başkanı adayını açıklaması bekleniyor. Seçim hazırlıkları kapsamında büyükşehir ve yerel belediyelerin adayları parça parça duyurulmaya devam ediyor.

CHP, PM toplantısının hemen ardından 300 civarında belediye başkanı adayını kamuoyuyla paylaşacak. Özel toplantıda sahadan gelen raporlar, oy ölçümleri, memnuniyet anketleri ile il ve ilçe teşkilatlarının görüşleri, aynı zamanda kentin milletvekillerinin değerlendirmeleri dikkate alınarak kararlar alınacak.

Yarın CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in, belirlenen belediyelerin adaylarını açıklaması planlanıyor. Geçtiğimiz hafta yargıdaki gelişmeler ve önceki hafta yaşanan 12 askerin hayatını kaybetmesi sebebiyle adaylar belirlenmemişti. CHP, bu sebeplerle PM toplantısını ertelemişti. Genel Başkan Özgür Özel, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi ve Can Atalay'a yönelik kararının ardından adayların açıklanmasının ertelendiğini belirterek, "MYK'nın ve PM'nin gündemi içinde bulunduğumuz Anayasa'ya karşı bir darbe girişimidir" demişti.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Öne Çıkanlar