CHP kongresinde kavga çıktı: Sen partiye pislik diyemezsin terbiyesiz herif

CHP kongresinde kavga çıktı: Sen partiye pislik diyemezsin terbiyesiz herif
CHP Gebze İlçe Kongresinde yeterli imzaya ulaşamadığı belirtilen aday Zeynel Rıza Yıldırım ile parti yöneticileri arasında kavga çıktı.

Genel seçimlerin hemen ardından yerel seçimler için hazırlıklar başladı. Yerel seçim hazırlıklarının devam ettiği CHP’de kavga çıktı, küfürler havada ulaştı.

Yeteri kadar imzaya ulaşamayan Zeynel Rıza Yıldırım, , Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ile tartıştı. Kongreye 10 dakika ara verildi.

Kocaeli Barış Gazetesi'nden Merve Dişli'nin haberine göre, Killik, kavga öncesi Yıldırım’la ilgili şunları söyledi:

“Zeynel Rıza Yıldırım beyefendinin buraya getirdiği listede adaylardan 4 tanesinin delegeliği yok, o yüzden imzaları kabul edemedik. Kendisine 10 dakika süre verdim ve iki imza getirdi, 42 imzayı topladı. Gönderdiği listeden 4 tanesinin adaylarımızdan Kemal Nişancı’yla mükerrer olduğunu tespit ettik, 6 tanesinin de Gökhan Orhan’la mükerrer olduğunu tespit ettik. Eğer kendileri diğer listelerden çekilip Yıldırım’ın listesinde kalmayı kabul ediyorlarsa aday olarak listeye ekleyeceğiz.”

İMZALARINI GERİ ÇEKTİLER

Killik, "Adaylar Zeynel Beyin listesinden çekildiklerini söylediler. İmza sayısı 29’a düştüğü için adaylığı kabul edemiyoruz." ifadelerini kullandı. Bunun üzerine sinirlenen Yıldırım ise "Ben 2-2.5 aydır burada çalışıyorum o insanlar kendileri imza verdiler" dedi. Killik de "Beyefendi ben kendilerini çağırdım buraya hepinizin gözünün önünde yaptık ve size konuşma için imza verdiklerini söylediler ve imzalarını geri çektiler" şeklinde karşılık verdi.

“DEMOKRASİYİ SAVUNUYORSANIZ TARAF TUTMAYIN”

Yıldırım ise şunları söyledi:

"Burada taraflı olarak iki aday söylüyorsunuz. Başından beri, bu antidemokratik bir şeydir. Demokrasiyi savunuyorsanız taraf tutmayın. Sayın divan başkanı lütfen taraf tutmayın. Ben burada mücadele etmiş bir kişiyim. Emniyet teşkilatı bu tutanağı tutun. Sabahtan beri iki aday diyor taraf tutuyor milletvekili de öyle söylüyor."

Killik ara verdikten sonra devam eden tartışmada Yıldırım'ın "pislik" dediği iddia edildi. Bunun üzerine partililer "Sen partiye pislik diyemezsin terbiyesiz herif" diye yüklenirken, CHP’li delegelerden biri “Çık dışarı” diye başladığı cümleyi küfürlerle bitirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar