CHP İstanbul, 'İstanbul Sözleşmesi' için harekete geçiyor

CHP İstanbul, 'İstanbul Sözleşmesi' için harekete geçiyor
CHP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik toplumu bilgilendirmek için kampanya düzenleyeceklerini açıkladı.

CHP İstanbul harekete geçiyor

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, 39 ilçede ‘İstanbul Sözleşmesi Uygulansın, Kadınlar Yaşasın’ sloganıyla yürüteceği kampanya ile İstanbul Sözleşmesi'nin temel hedeflerini, ne işe yarayacağını, nasıl uygulanacağını ve sözleşmeyle ilgili doğru bilinen yanlışları halka anlatacak. 

Kampanyayla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, “İstanbul’un 39 ilçesinde sözleşmenin neden önemli olduğunu ve ne işe yaradığını kadın ya da erkek fark etmeksizin herkese anlatacağız. Bu sözleşme kadınların insan olarak doğuştan kazandıkları en temel haklarını korumak için var. İnsan hakları tartışmaya açılamaz, pazarlık konusu olamaz.” ifadesinde bulundu. 

NELER YAPILACAK?

Kentin 39 ilçesinde standlar kurulması planlanırken, metro ve metrobüs duraklarında, vapur iskelelerinde sözleşmeye yönelik bilgilendirici broşürler dağıtılacağı öğrenildi. Bunun yanında partinin gençlik kollarından 100 kişilik bir ekip de “İstanbul Sözleşmesi Nedir? Bana Sor” yazılı t-shirtlerle kent meydanlarında vatandaşın kafasına takılan sorulara yanıt verecek, bilgilendirmelerde bulunacak. CHP İstanbul Kadın Kolları ise 39 ilçede belirlenen mahallelerde ev ev dolaşarak İstanbullu kadınlara İstanbul Sözleşmesi’ni anlatacak; kadınların sorularına yanıt verecek. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar