Numan Kurtulmuş'tan AKP'yi karıştıracak sözler

Numan Kurtulmuş'tan AKP'yi karıştıracak sözler
Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi tartışmalarını başlatan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Yaradılışta eş olan kadın ve erkeği birbirine düşman haline getiren zihniyet hastalıklıdır” dedi.

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi tartışmalarını başlatan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yeni açıklama yaptı.

AKP içerisinde tartışma yaratan İstanbul Sözleşmesi, AKP içerisinde bir süredir tartışma konusu olan İstanbul Sözleşmesi hem AKP’de hem de Saray’da kavgaya dönüştü. AKP’den Numan Kurtulmuş gibi isimler sözleşmeden çıkılması gerektiğini söylerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da olduğu KADEM sert bir açıklama yaparak sözleşmeye destek vermişti. Öte yandan Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, sözleşmeyi savunan kadınlara “fahişe demişti.

Memur-Sen Konfederasyonu ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin (ASBÜ) “Disiplinlerarası yaklaşımla Aile Kongresi-I” düzenleniyor. Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleşen kongre Kur’an-I Kerim’den ayetlerin okunmasıyla başladı. Twitter’da ailenin önemine dikkat çekmek için “hashtag” çalışması yapılacağı duyuruldu.

Kongrenin açılış konuşmasını ASBÜ Öğretim Üyesi ve Kongrenin Tertip Komitesinden Prof. Dr. Mustafa Çevik yaptı. Çevik, ailenin sonradan icat edilmiş bir araç olmadığını söyleyerek, “İnsanın insanlaşması için bir kurum. Aile insan için bir seçenek değil, doğasıyla birlikte var olan bir kurum. İnsanın onun politikalarını görmemesi, hayatından çıkarması gibi bir durum olamaz. Hepimiz bir beşer olabiliriz ama insanlaşmak bir süreçtir. İnsan acıma ve merhamet duygusunu aile ortamında öğrenir ve bunun için aile bir zorunluluktur” diye konuştu.

“İNSANLIK SUÇU”

Kongreye katılan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Yaradılışta eş olan kadın ve erkeği birbirine düşman haline getiren zihniyet hastalıklıdır” dedi. Kurtulmuş, ailenin yıpratılmaya çalışıldığını belirterek, “Ailenin yıpratılması ya da yeni arayışların ortaya konulması milletin geleceğini felakete sürükleyecek toplumsal virüstür” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş kadına yönelik şiddeti de “İnsanlık suçu” diye tanımladı.

Numan Kurtulmuş şöyle konuştu:

“Dünyanın en önemli toplumsal varlıklarından biri olan bu ailenin korunmasının önemli olduğunu biliyorum... Aile bütün toplumların en önemli özelliklerinden birisi. Ailenin yaradılış ve fıratla ilgisinden başlayarak giriyorum.... Kahinata gelirken eşrefi mahlukat olarak görülen insan ise fıtrat denilen kural üzerine yaratılmıştır. Bu fıtratın temelinde ise Adem ve Havva’dan gelen özellikleri vardır. Bütün insanlık Adem ve Havva’dan yaratılmıştır. Bütün insanlığın anahtar kavramı fıtratı uygun şekilde yaşatmaları ve kendi çevrelerini ona göre şekillendirmeleridir.”

“AİLE KÖK HÜCREDİR”

“Fıtrat yaratılın ana eksenidir. Toplumu inşa eden ailedir. 19. yy. ailesi başka 21. yy. ailesi başka değildir. İnsanoğlunun kadın ve erkekten oluşan yuvası toplumun kök hücresidir. Bu kök hücre meselesine önemli değir atfetmemiz lazım. Aile bütün insanların ilk mektebidir. Dünyaya ilişkin hangi temel meseleleri öğrendiysek, ilk mektebimiz aileden öğrendik. Bu ilk mektebin çatısını sağlam kurmak zorundayız. Ailenin yıpratılması ya da yeni arayışların ortaya konulması milletin geleceğini felakete sürükleyecek toplumsal virüstür.”

“HASTALIKLI ZİHNİYET”

“Kadın ve erkek cinsiyet rolleri üzerindeki farklılıkları tartışan değil birbirinin değerini oluşturan Allah’ın iki yarattığıdır... Yaradılışta eş olan kadın ve erkeği birbirine düşman haline getiren zihniyet hastalıklıdır.”

“AİLENİN KÖKÜNE DİNAMİT KOYMAKTADIR”

“Aşırı bireyciliğin getirmiş olduğu, aşırı hazcılık akımları ailenin köküne dinamit koymaktadır. İnsanların evliliği gereksiz görmesi, tek yaşanması gibi bir anlayışın geliştirilmesi aileyle ilgili yaşadığımız sıkıntıların önemli kaynaklarındandır.”

“MARJİNAL ANLAYIŞLARA DİKKATLİ OLACAĞIZ”

“Marjinal yaklaşımlara karşı sonuna kadar dikkatli olacağız. Nesilleri mahveden bu anlayış, Kabil ve Habil’i mahveden anlayıştır. Özellikle kadın ve erkeğin rekabet anlayışını bir kenera koyarak birbirlerini tamamlayanlar olduklarını unutmayacağız. Anneler, babalar ölüme mahkum edilirken bu millet aile büyüklerine sahip çıktı.

Aileyi kadın ve çocuktan ayrı olarak savunamayız. Kadına karşı şiddetin bütün yollarını kapatmak zorundayız. Kadına karşı şiddet bir insanlık suçudur. Kadına karşı şiddeti Türk toplumunun özelliği gibi gösterilmesini kınıyorum... Kadınların güçlü noktalara gelmesi için AK Parti olarak çalışıyoruz.

Çocuk hakları üzerinde çalışılmasının önemli olduğunu ifade etmek isterim. Hakları geliştirilmiş çocuk, kusursuz bir aileyi inşa etmek hepimizin sorumluluklarındandır. Türkiye’de aile yapısını bozmaya yönelik ideolojik ve sapkın davranışlara rağmen Türk toplumunun kök hücresi sağlamdır.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar