CHP, Hatay için bir isme daha teklif götürdü!

CHP, Hatay için bir isme daha teklif götürdü!
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösteren CHP'nin gelen tepkiler üzerine yeni bir isme teklif götürdüğü öğrenildi.

CHP'den Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yapılan aday arayışlarına dair ilginç bir gelişme yaşandı. Mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi sonrasında parti içinde tepkiler yükselirken, CHP'nin yeni bir isim arayışı içinde olduğu ortaya çıktı. Bu kapsamda, Aylin Kotil'e adaylık teklifinde bulunulduğu öğrenildi.

ozzz.webp

Kotil, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, teklif aldığını doğrulayarak, "Evet teklif aldım. Çok detay anlatmayayım ama böyle bir teklif aldığımı söyleyeyim" dedi. Kendisini CHP'ye yakın hisseden birinin teklifte bulunduğunu belirten Kotil, daha sonra neden teklifi kabul etmediğine dair düşüncelerini paylaştı.

Hatay'ın önemli bir tarihsel ve sosyal geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Kotil, Hatay'ın karmaşık yapısını ve yerel dinamiklerini iyi bilmenin önemine dikkat çekti. Kendisinin Hatay'ı yeterince tanımadığını ve bu nedenle adaylık teklifini reddettiğini belirten Kotil, "Hatay çok büyük acılar yaşadı. Çok farklı bir yer. Büyük bir acı var. Ben orayı bilmiyorum. Yolunu yordamını, sokağını bilmiyorum. O insanlara saygısızlık olur diye düşündüm açıkçası. O yüzden kabul etmedim. Orayı bilen birinin orayı yönetmesi gerektiğini düşündüm. Farklı bir yer Hatay. Başka bir yere benzemiyor geçen sene yaşanan depremden dolayı. Farklı hassasiyetleri olan bir yer. Oraya dışarıdan birinin aday yapılmasını doğru bulmuyorum" şeklinde konuştu.

CHP'den konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, daha önce Haluk Levent'e de adaylık teklifi yapıldığı ancak Levent'in bu teklifi reddettiği biliniyor. Levent, siyasete girmeyeceğini belirterek, ülke için yapılacakları bağımsız platformlarda sürdüreceğini ifade etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar