Cep telefonlarına gümrük zammıyla ilgili flaş karar Resmi Gazete'de

Cep telefonlarına gümrük zammıyla ilgili flaş karar Resmi Gazete'de
İthal olarak Türkiye'ye getirilen cep telefonlarının birim gümrük kıymetini 350 dolara çıkaran düzenlemede geri adım atıldı. Yürürlükten kaldırılan düzenlemeyle 30 Mart itibariyle ithal cep telefonlarına 2 bin 500 TL zam yansıyacaktı.

Selahattin Demirel / Günboyu

İthal yollardan Türkiye''ye getirilen cep telefonlarıyla ilgili 30 Mart itibariyle yürürlüğe girecek düzenleme ile telefonlarda adet başına birim gümrük kıymetinin 200 dolardan 350 dolara yükseltileceği biliniyordu. Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Ticaret Bakanlığı''nın hazırladığı İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ 28 Şubat''ta Resmi Gazete''de yayımlanarak duyurulmuştu.

TEBLİĞ KALDIRILDI

Telefonlarda adet başına gümrük kıymetinin 200 dolardan 350 dolara yükseltilmesiyle telefon fiyatlarının fahiş zamlanması bekleniyordu. Ancak söz konusu tebliğ yürürlüğe girmeden Resmi Gazete''de yayımlanan bir başka tebliğ ile kaldırıldı.

Bu duruma göre ithal cep telefonlarının fiyatlarında 2 bin 500 TL''ye kadar oluşabilecek bir fiyat artışı da engellenmiş oldu.

Telefon almak isteyenler, yüksek fiyatlardan ötürü şikayetçi olurken, ilgili düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle daha da olumsuz bir tablo ortaya çıkacaktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar