Cengiz Ünder'den muhteşem geri dönüş: Tansu Sarı yazdı...

Cengiz Ünder'den muhteşem geri dönüş: Tansu Sarı yazdı...
Süper Lig’in 19. haftasında İstanbulspor, Fenerbahçe’yi konuk etti. Fenerbahçe, İstanbulspor'u 5-1'lik skorla mağlup etti.Tansu Sarı bol gollü maçı yazdı...

CENGİZ ÜNDER'DEN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Fenerbahçe 25 Kasım 2023 tarihinden bu yana kazanamayan İstanbulspor karşısında 3 puan alma amacındaydı.

Teknik Direktör İsmail Kartal Milli Takım kampında bulunan Bright Osayi-Samuel ve Alexander Djiku'nun yerlerine Mert Müldür ile Serdar Aziz'e, cezalı Fred Rodrigues ve İrfan Can Kahveci'nin yerlerine İsmail Yüksek ile Cengiz Ünder'e şans verdi..

Zayıf rakibi İstanbulspor karşısında maça çok hızlı başlayan Fenerbahçe Edin Dzeko ve Sebastian Szymanski ile topları kaleci Alp Arda'ya teslim ettikten sonra dakikalar 6'yı gösterirken golü buldu..

Sağ kanatta topla buluşan Cengiz Ünder, önce Ali Yaşar'dan, ardından Florian Loshaj ve Muammer Sarıkaya'dan sıyrılıp ceza sahası dışından sol ayağıyla çaktı... Kaleci Alp Arda'nın sağ tarafından süzüle süzüle İstanbulspor filelerine giden meşin yuvarlak Fenerbahçe'yi Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 1-0 öne geçirdi...

Danimarkalı David Jensen'in takımdan ayrılmasıyla görevi devralan İstanbulspor kalecisi Alp Arda pozisyonu iyi sezdi ve uzandı ancak sağ eliyle atlaması yüzünden topu kurtaramadı..

Golden sonra İstanbulspor'da Demeaco Duhaney ve Allassane Ndao'nun vuruşlarını Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic kurtarırken, Cengiz Ünder'in sağ çaprazdan vuruşunu kaleci Alp Arda bu kez kurtardı..

Fenerbahçe kendi sahasından atağa çıkmak isterken sağ kanatta Cengiz Ünder ayağı kayıp düşünce topu alan İstanbulsporlu Jackson Kenio'nun sol taraftan ortasına Ferdi Kadıoğlu'ndan önce yükselip vuran Muammer Sarıkaya skoru 1-1'e getiriyordu..

Ancak Fenerbahçe yediği golün şokunu yaşayamadan saniyeler sonrasında yeniden öne geçti.. Okan Erdoğan'ın kalecisi Alp Arda'ya geri pası sonrası topu alan İstanbulspor'un stoper Mehmet Yeşil çevre kontrolünü iyi yapamayınca Vengiz Ünder'in sağ ayağına çarpıp filelere giden top Fenerbahçe'ye 2-1'lik üstünlük sağladı..

Sarı-lacivertlilerde Edin Dzeko'nun sol ayağıyla yaptığı cılız vuruş kaleci Alp Arda'da kalırken, İstanbulspor savunmasının bir türlü uzaklaştıramadığı topta Serdar Aziz'den dönen topu ceza sahası dışında yakalayan Cengiz Ünder, bu kez rakibi Modestas Vorobjovas'tan kurtulup önde yakalanan kaleci Alp Arda'nın sağından kendisinin ve Fenerbahçe'nin 3'üncü golünü atıp hat trick yapınca sarı kanaryalar bir anda 3-1'i buldu..

Santrayı yaptıktan sonra İstanbulspor ilk yarıda Ali Yaşar'ın koruduğu sol kanadından devamlı pozisyon verdi.. Bu kez atağı başlayan Cengiz Ünder'in pasında Mert Müldür sağ kanattan ortaya çevirdi, penaltı noktası civarından bomboş pozisyonda plasesini yapan Edin Dzeko Fenerbahçe'yi soyunda odasına 4-1'lik üstünlükle gönderdi...

İstanbulspor 2'nci yarıda 4-1'lik skora rağmen değişiklik yapmadan başladı ve golü de hemen yedi... Sebastian Szymanski'nin İstanbulsporlu Mehmet Yeşil'i oyundan düşürüp sağ tarafa bıraktığı topa Cengiz Ünder kendisinin 4'üncü, Fenerbahçe'nin 5'inci golünü filelere gönderince skor bir anda 5-1 oldu..

51'de İstanbulspor Teknik Direktörü Hakan Yakın'ın oyuncu değişikliği yapmak nihayet aklına geldi ve gollerde bölgesini savunamayan kaptan Ali Yaşar'ın yerine sol bek mevkiine Senegalli Racine Coly'i aldı.


İstanbulspor'da Jackson Kenio ve Florian Loshaj'ın üst üste 3 vuruşunu kaleci Dominik Livakovic kurtarırken ani Fenerbahçe kontratağında kaleci Alp Arda Sebastian Szymanski'yi ceza sahası içinde indirince kazanılan penaltı vuruşunu çok kötü kullanan Dusan Tadic meşin yuvarlağı kaleci Alp Arda'ya teslim etti.

İstanbulspor'da Alassane Ndao ve Mehmet Yeşil'in yerlerine Simon Deli ve Emir Kaan Gültekin girerken, Fenerbahçe'deyse 5 golü atan Cengiz Ünder ve Edin Dzeko'nun yerlerine Michy Batshuayi ile Emre Mor oyundaydı..

Fenerbahçe'de Miguel Crespo'nun vuruşunu İstanbulspor kalecisi Alp Arda güçlükle önlerken, Teknik Direktör İsmail Kartal Dusan Tadic'in yerine Joshua King'i içeri attı..

İstanbulspor Teknik Direktörü Hakan Yakın ise Mamadou Mendy ve David Sambissa'yı içeri atarken, Valon Ethemi ile Jackson Kenio'yu kenara aldı...

Aslında İstanbulspor'un oyuna giren oyuncuları maça neden ilk 11'de başlamadılar anlaşılır gibi değil.. Zira bu kötü kadroda Racine Coly, Simon Deli ve Mamadou Mendy her zaman iş yapabilecek oyuncular..

Fenerbahçe'de İstanbulsporlu Muammer Sarıkaya'nın hatalı geri pasında topla buluşan Michy Batshuayi'nin vuruşu direkten dönerken, İstanbulspor'da Simon Deli'nin kafa vuruşunu gol çizgisinden Fenerbahçeli Sebastian Szymanski çıkardı..

Fenerbahçe'de Michy Batshuayi'nin vuruşunu kaleci Alp Arda kurtarırken geride kalan dakikalarda başka gol gelmeyince sarı-lacivertliler 5-1 kazandı..

3 puanı cebine koyarak liderliğini sürdürdü..

İstanbulspor kalite olarak çok zayıf ancak Teknik Direktör Hakan Yakın da oyuna sonradan giren Simon Deli, Mamadou Mendy ve Racine Coly ile maça başlasa skor 5-1 olarak tescillenmezdi..

İstanbulspor'un sol beki Ali Yaşar "GEMİSİNİ BATIRAN KAPTAN" olurken, 4 gol atan Cengiz Ünder de maça damgasını vurdu..

Koskoca İstanbulspor takımı Ali Yaşar ve Mehmet Yeşil'le oynamaz, oynamamalı...

Oynarsanız da küme düşersiniz..

Fenerbahçe'de Dusan Tadic sahanın en kötüsüydü ve kaçırdığı penaltı vuruşuyla da bunu perçinledi..

Sarı kanaryalara çarşamba günkü Konyaspor maçında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar