Borcu Abdülkerim Bardakçı ödedi: Tansu Sarı yazdı...

Borcu Abdülkerim Bardakçı ödedi: Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Konyaspor’u 3-0 mağlup etti. Tansu Sarı maçı değerlendirdi.

BORCU ABDÜLKERİM BARDAKÇI ÖDEDİ

Hafta boyunca çok ilginç gelişmeler yaşandı..

Fatih Özgökçen'den görevi devralan Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz; Galatasaray'ın Abdülkerim Bardakçı transferindeki yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirterek para istedi..

Hemen ardından bugün ilk 11'de görev yapan Kosta Rikalı stoper Francisco Calvo'nun takımdan ayrılacağı öne sürüldü..

En sonunda da bir dönem Galatasaray'da görev yapan Kongo asıllı Fransız ön libero Steven Nzonzi'nin yanı sıra, kaleci Paul Bernardoni ve Arnavut golcü Sokol Cikalleshi "alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle" maça çıkmadılar..

Konyaspor'da Bruno Paz Angola Milli Takımı'ndaydı, Gökhan Töre ise sakattı..

Tam da Galatasaray'da Mauro Icardi, Cedric Bakambu, Hakim Ziyech, Sacha Boey, Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Davinson Sanchez ve Jose Angelino yokken..

Kimseyi itham etmek istemiyorum ancak bu kadar da tesadüf olabilir mi?

Galatasaray'da Konyaspor karşısında sağ bek mevkiinde Kaan Ayhan görev yaparken stoper 2'lisi Victor Nelsson ve Abdülkerim Bardakçı; sol bek pozisyonunda da Barış Alper Yılmaz vardı..

Orta saha 2'lisi Tanguy Ndombele ve Kerem Demirbay'dan oluşurken; Kerem Aktürkoğlu, Wilfried Zaha ve Dries Mertens; bugün santrfor olarak oynayan Halil Dervişoğlu'na servis yapacaktı..

Konuk Konyaspor'daysa kale 18 yaşındaki Moldova asıllı Türk genci Deniz Ertaş'a emanet ediirken, Teknik Direktör Hakan Keleş sağ bekler Ahmet Oğuz ve Cebrail Karayel'i yedek kulübesine çekmiş, yaptığı hatalarla saç baş yolduran Uğurcan Yazgılı'yı bu bölgede görevlendirmişti..

Orta sahada ön libero pozisyonunda Soner Dikmen ve Oğulcan Ülgün forma giyerken, yine Galatasaray'dan hatırladığımız Alexandru Cicaldau'nun yanı sıra, Nelson Oliveira ve Louka Prip görev yaptı..

Santrfor olarak da Nelsson Oliveira sahadaydı..

Geçtiğimiz haftalarda İstanbulspor-Trabzonspor maçında Batista Mendy'nin Florian Loshaj'a attığı tokat sonrası pozisyonu devam ettirip Trabzonspor lehine gol kararı verip İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun takımı sahadan çekmesine sebep olan hakem Ali Şansalan'ın böylesine önemli bir maça atanması da ayrı bir komediydi..

Maç bu garipliklerle başlarken ilk yarıda Konyaspor'un 18 yaşındaki Moldova asıllı Türk file bekçisi Deniz Ertaş özellikle Kerem Demirbay'ın serbest vuruşu ve son dakikada ofsaytla kesilen Dries Mertens ile Halil Dervişoğlu'nun sürüklediği Galatasaray ataklarında kalesinde adeta devleşti..

Genç kaleci Deniz Ertaş ayrıca Wilfried Zaha ve Dries Mertens'in vuruşlarında iyi yer tutarak pozisyonları kolayca savuşturmasını bildi..

Konuk Konyaspor'daysa eski Galatasaraylı Alexandru Cicaldau ve Francisco Calvo'nun vuruşlarını kaleci Fernando Muslera kurtarınca takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti...

Aslında 2 takım da yanlış oynuyordu..

Galatasaray oyunu pozisyon bilgisi zayıf ve acemi Uğurcan Yazgılı'nın savunduğu Konyaspor sağ kanadına yıksa, buna karşılık yeşil-beyazlılar da yine aynı bölgede gol ve şut becerisi daha iyi olan Robert Muric'i kullansa bambaşka bir oyun olabilirdi..

Konyaspor'da Nelson Oliveira ve Loula Prip'in üst üste vuruşlarını Galatasaray kalecisi Fernando Muslera kurtarırken ilk yarıda havaları döven Kerem Aktürkoğlu yine yakaladığı pozisyonları üstten dışarı attı..

Galatasaray'da Kerem Demirbay'ın uzaktan vuruşu kaleci Deniz Ertaş'da kalırken Barış Alper Yılmaz kaleyi bulamadı..

62'nci dakikada Galatasaray golü buldu... Kullanılan serbest vuruşta Konyaspor savunması topu bir türlü uzaaklaştıramayınca Wilfried Zaha'nın sol tarafa bıraktığı topta Kerem Demirbay'ın ortasına enfes bir sol vole çeken Abdülkerim Bardakçı eski takımı Konyaspor'a golü atıyor ve RAMS PARK'ı ayağa kaldırıyordu..

ASLAN bu enfes golle Konyaspor karşısında 1-0 öne geçti..

Golden sonra Galatasaray'da Victor Nelsson'un kafa vuruşunu Konyaspor kalecisi Deniz Ertaş kurtarırken, Teknik Direktör Okan Buruk Dries Mertens'in yerine Tete Martins'i içeri attı..

Konyaspor Teknik Direktörü Hakan Keleş de Oğulcan Ülgün ve Louka Prip'i kenara alarak Ahmet Oğuz ile Robert Muric'i sahaya sürdü..

Aslında Oğulcan Ülgün neden çıktı anlamadım... Zira orta sahada Soner Dikmen'le birlikte iyi oynuyorlardı..

Galatasaray'da da Kazımcan Karataş Kerem Aktürkoğlu'nun yerine oyuna girerken, Konyaspor'daysa orta sahadan Alexandru Cicaldau kenara geldi ve golcü Emrehan Gedikli içeri alındı..

Kerem Aktürkoğlu yine bomboş pozisyonda topu auta göndererek Galatasaray tribünlerine saç baş yoldururken, Konyaspor adına Soner Dikmen'in cılız vuruşu kaleci Fernando Muslera'da kaldı...

89'da Galatasaray 2'nci golü buldu... Kaan Ayhan'ın sağ çaprazdan sert vuruşunu kaleci Deniz Ertaş enfes kurtardı ancak dönen topta stoper Adil Demirbağ uyuyunca Wilfried Zaha dokundu ve ASLAN farkı 2'ye çıkardı..

Artık maçta uzatmalar oynanıyordu.. Galatasaray'da Tanguy Ndombele'nin yerine oyuna giren genç Eyüp Aydın'ın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda kafayı çakan Abdülkerim Bardakçı kendisinin 2'nci, Galatasaray'ın 3'üncü golünü kaleci Deniz Ertaş'ın solundan Konyaspor filelerine gönderince Galatasaray 3-0 kazandı..

3 golle 3 puanı aldı...

Kerem Aktürkoğlu'nun oyundan çıkışı Galatasaray'ı farka ulaştırırken, Konyaspor Teknik Direktörü Hakan Keleş'in önce Oğulcan Ülgün'ü, ardından Soner Dikmen'i oyundan alması garipti..

Hakan Keleş'in orta sahada etkili olabilecek Niko Rak gibi bir oyuncuyu ilk 11'de düşünmemesi de garipti..

Konyaspor'da sarı kart gören Kosta Rikalı stoper Francisco Calvo cezalı duruma düşünce Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek..

Bakalım bugün oynamayan kaleci Paul Bernardoni, Steven Nzonzi ve Sokol Cikalleshi Fenerbahçe karşısında sahaya çıkacaklar mı?

Galatasaray'daysa 2 gol atan Abdülkerim Bardakçı Galatasaray'ın Konyaspor'a borcunu golleriyle ödedi...

Sarı-kırmızılılara Sivasspor deplasmanında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar