Cengiz Özkan kimdir? Cengiz Özkan kaç yaşında, nereli?

Cengiz Özkan kimdir? Cengiz Özkan kaç yaşında, nereli?
TRT 1'de yer alan yeni şarkı yarışması Sen Türkülerini Söyle adlı programda jürilik yapan Cengiz Özkan insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok kişi internette Cengiz Özkan'ın hayatını araştırıyor. Peki Cengiz Özkan kimdir? Cengiz Özkan kaç yaşında, nereli?

Cengiz Özkan kimdir?

TRT 1'in popüler şarkı yarışması 'Sen Türkülerini Söyle'nin jüri üyesi olan Cengiz Özkan'ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. İnsanlar internette "Cengiz Özkan kimdir, nereli? Cengiz Özkan kaç yaşında, evli mi?" gibi soruların cevaplarını araştırıyor. Peki Cengiz Özkan kimdir? Cengiz Özkan kaç yaşında, nereli?

CENGİZ ÖZKAN KİMDİR?

Cengiz Özkan, Türk müzisyen ve bağlama sanatçısı olarak bilinmektedir. 1967 yılında Sivas'ın Divriği ilçesinde doğmuş olup şu anda 56 yaşındadır. İlk eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra, 1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı'na kaydoldu. 1991 yılında buradan mezun olduktan sonra yüksek lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamlamıştır. Müzik kariyerine öğretmenlik ve icracı olarak çeşitli kurumlarda devam etmiş, birçok konser vermiştir.

Cengiz Özkan'ın solo albümleri arasında "Kırmızı Buğday", "Ah İstanbul", "Saklarım Gözümde Güzelliğini" ve "Gelin" bulunmaktadır. Ayrıca, "Yare Dokunma" adlı albümü de Malatya Arguvan'lı Türk halk müziği sanatçısı ve folklorcü Muharrem Temiz ile birlikte yapmıştır. Kendisi ayrıca 2007 yılında "Pusat" adlı dizide mahkûm bir ozanı canlandırmıştır ve TRT İstanbul Radyosu'nda saz sanatçısı olarak da görev yapmıştır.

Cengiz Özkan, evlidir ve bir kız çocuğu babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar