Cem Seymen'den "yerli ve milli" fayton eleştirisi

Cem Seymen'den "yerli ve milli" fayton eleştirisi
Yerli ve milli fayton, motor sporları yarışlarının yapıldığı İstanbul Part’ta Bakan Varank tarafından test edildi. İlk kez görücüye çıkan elektrikli faytonun rengi ve tasarımı eleştirilerin hedefi oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa ve Denizli'de elektrikli araçlar üreten bir firmanın elektrikli faytonunu, geçmişte Formula 1 yarışlarına da ev sahipliği yapan Tuzla’daki İstanbul Park’ta test etti.

FORMULA 1 PİSTİNDE TEST SÜRÜŞÜ

Test sürüşü sonrası açıklama yapan Varank, "Bu firma, yerli golf araçları, elektrikli araçlar üretiyor. Aynı zamanda inovatif bir ürün olan elektrikli fayton da geliştirdi. Biz de belediye başkanlarımızı ve sayın valimizi yanımıza aldık ve bu aracı test ettik. Gerçekten memnun kaldık. Gayet güzel ve kullanışlı bir araç” ifadelerini kullanmıştı. Varank, atlı faytonların elektrikli alternatifinin bulunduğunu, hayvanlara eziyet edilmemesi bakımından elektrikli araçların kullanılması gerektiğini vurgulamıştı.

20200124-2-40477449-51463861-web.jpg

“RENGİ, ŞEKLİ, TASARIMI OLMAMIŞSA SEBEBİ BU”

Ekonomist Cem Seymen, elektrikli faytonun rengi ve tasarımını beğenmediğini belirterek, “Çin’in yüksek teknoloji ihracatı sayesinde dünyanın 2. büyük ekonomisi olduğunu biliyoruz. Çoğumuzun bilmediği şey eğitim devrimi yaptığı yıllarda alınan çok zekice bir karar. Çin müfredata sanat ve estetik dersleri koydu. Bu aracın rengi, şekli, tasarımı olmamışsa sebebi bu” şeklinde yorumda bulundu.

“HEVESİNİZİ KIRMAK GİBİ OLMASIN AMA…”

Fayton tartışmasına sosyal medya kullanıcıları da katıldı. Avrupa ülkelerinde 100 yıl önce daha estetik faytonların üretildiği iddia edildi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar