Celal Şengör bu şehir yanlış yere kuruldu dedi: Deprem sonrası milyonları uyardı

Celal Şengör bu şehir yanlış yere kuruldu dedi: Deprem sonrası milyonları uyardı
Deprem sonrasında yaptığı açıklamalar ile gündemden düşmeyen ünlü yer bilimci Pr. Dr. Celal Şengör, hangi şehir yanlış yere kuruldu sorusuna 'Elazığ' yanıtını verdi. İşte Şengör'ün yeni uyarısı.

Yaşanan deprem felaketi sonrası gerek deprem öncesinde yaptığı açıklamalar ve gerekse de daha sonra verdiği demeçlerle sık sık gündeme gelen Celal Şengör''den Elazığ için kritik açıklama geldi.

Sosyal medya platformundan ‘Fay hattı üzerine ev yapılır mı?’ başlıklı videoda soruları yanıtlayan Celal Şengör, Türkiye’de hangi iller ve ilçelerde şehirleşmenin olmaması gerektiğini açıkladı. Celal Şengör’ün saydığı iller arasında Erzincan da bulunuyor.

"Türkiye’de haritaya baktığınız zaman, ‘Bu ilde şehirleşme olmamalı, buraya böyle binalar yapılmamalı’ dediğiniz en dikkat çekici şehirler hangileri?" sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Celal Şengör şu cevabı verdi:

''SAKAT BİR YERDE'' DEDİ

"Mesela Erzincan. Hatta 1939 depremi olunca İhsan Hoca, ‘Bizler o zaman İsmet İnönü’ye söyledik. Şehri taşıyalım dedik.’ demişti. İnönü de demiş ki, ‘Devletimizin şu anki iktisadi gücü bütün şehri taşımaya yetmez.’ Çünkü Erzincan bir çöküntü ovasının içinde oturuyor. Dolayısıyla sakat bir yerde"

Şengör; "Şehri taşımak mümkün olmadığına göre zeminin iyi incelenip binalar ona göre yapılmalıdır" ifadelerini kullandı. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar