Çekememezlik bu olsa gerek: Polonya'dan Melissa Vargas'a büyük terbiyesizlik

Çekememezlik bu olsa gerek: Polonya'dan Melissa Vargas'a büyük terbiyesizlik
Filenin Sultanları'nın 3-0'lık Polonya galibiyeti sonrası oyuncular birbiriyle el sıkışırken rakip takım Melissa Vargas'a el uzatmadı.

ABDULLAH İSTENCİ-GÜNBOYU

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde Polonya ile karşılaştı.

Filenin Sultanları, Bürüksel’de karşılaştığı rakibini 3-0 yenerek yarı finale yükseldi. Millilerin yarı finalde karşılaşacağı rakip ise son şampiyon İtalya oldu.

Millerde maça damgasını vuran Melissa Vargas, kaydettiği 24 sayı ile karşılaşmasın en skorer oyuncusu oldu.

Maç sonucu iki takım oyucularının birbirini selamladığı sırada Polonya takımının Melissa Vargas'a olan centilmenlik dışı tutumu dikkat çekti.

Polonyalılar, seremoni esnasında selamlaşmada Vargas'ı görmezden geldi.

Melissa Vargas ise bu durumu tiye alan bir paylaşımla, yapılan tavrı ifşa etti.

Resim

VARGAS KİMDİR?

16 Ekim 1999 yılında Cienfuegos'ta dünyaya gelen Melissa Vargas, 8 yaşında voleybol kariyerine adım attı. Okul takımında oynamaya başlayan isim, küçük yaşta yeteneğiyle dikkatleri üzerine çekti. O zamanlardan bile Vargas'ın çok başarılı bir kariyeri olacağı belliydi.

Lise yıllarında Cienfuegos Cuba takımında forma giyen Vargas, 12 yaşındayken Küba Milli Takımı için oynamaya başladı. Başarılı isim 14 yaşında geldiğinde tüm Küba onun için "Küba'nın geleceği" diyordu. 12 kişilik takımda performansıyla dikkat çeken ilk isim Melissa Vargas'tı.

Küba'nın katı kuralları olması sebebiyle Melissa Vargas, kendi istediği takımlarla görüşemiyor sadece ülkesinin izin verdiği Çekya, Rusya ve Polonya gibi ülkelerle iletişime geçebiliyordu. 2016-17 sezonunda Küba'dan ayrılma zamanı geldi ve Çekya Kulüplerinden biri olan Agel Prostejov'a gitti.

16 yaşındayken Eczacıbaşı'na 32 sayı atan Vargas, başarısını kanıtladı ve voleybol camiasının en gözde isimlerinden biri haline geldi. Kariyerinin zirvesine tırmanırken 16 yaşında Çekya'da sakatlandı. Tedavi olmak için Küba'ya dönen isim, devletin ona sunduğu koşullardan memnun olmadığı için özel bir klinikte tedavi görmeye başladı.

Devlet koşullarını beğenmemesi nedeniyle Küba Federasyonu Melissa Vargas'ı "Ülkesine karşı hakaret ve disiplinsiz tavırlar" sebebi ya da suçuyla 2017 yılında milli takımdan 4 sene men etti. Ülkesinin tutumu Melissa Vargas'ı voleyboldan uzaklaştırmadı. Başarılı isim İsviçre kulüplerinden biri olan Volero Zürih'e transfer oldu. Vargas İsviçre'ye "Sığınmacı" statüsüyle gelmişti.

FENERBAHÇE’YE İLK ADIM

Melissa, 2018-2019 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu. Türkiye'ye adım attığı ilk sezonunda gösterdiği etkileyici performansla Fenerbahçe taraftarının sevgilisi haline geldi. Aynı zamanda farklı saç stilleriyle de dikkat çekti. Fenerbahçe'de başarılı bir sezon geçirdi, ancak milli takımda ne yapacağı belirsizliğini koruyordu. Voleybolda milli takım sezonu, kulüp sezonu kadar uzun ve yorucuydu. Dünya yıldızları, bayraklarını temsil etmek için kıta turnuvalarında, dünya şampiyonalarında ve Uluslar Ligi organizasyonlarında mücadele ediyorlardı.

İlk olarak Sırbistan Milli Takımı'ndan teklif alan Melissa, Sırp vatandaşı olmak için başvuruda bulundu. Ancak FIVB kurallarına göre, Küba'nın Melissa'nın Sırp milli takımında oynamasına izin vermesi gerekiyordu. Bu nedenle Melissa'nın Sırbistan için oynaması planı rafa kalktı. Avrupa ve dünya voleybolunda, Tijana Boskovic ve Melissa Vargas gibi iki oyuncunun olduğu bir takımın nasıl baş edebileceğini tahmin etmek zordu.

Bu olayın ardından Türkiye Voleybol Federasyonu devreye girdi. Melissa, Türk vatandaşı oldu. Sözleşmesi 2021'de sona eren Melissa, Fenerbahçe kariyerine Sultanlar Ligi'nin en iyi pasör çaprazı olarak nokta koydu ve Çin Ligi'nde Tianjin formasıyla devam etmeye karar verdi.

ŞAMPİYONLUK GÖZYAŞLARI

Çin'de sezon sona erdikten sonra Melissa tekrar Fenerbahçe'ye döndü ve ikinci yarı için anlaştı. Macerası hala devam ediyordu. Türk voleybol severler, ilginç saç stilleri ve benzersiz oyunuyla Melissa'ya büyük ilgi gösteriyordu. 23 yaşındaki oyuncu, Asya sezonunun sonunda 2023 başlarında Fenerbahçe'ye Çin Ligi'nin en iyi oyuncusu olarak geri döndü.

Fenerbahçe'de Arina Federovtseva ve Ana Cristina ile birlikte ölümcül bir üçlü oluşturan Melissa, kariyerinin beşinci sezonunda Sultanlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Maçın ardından döktüğü gözyaşlarının sebebi, ateşli bir şekilde çıktığı ve mükemmel bir performans sergilediği maçın galibiyetle sonuçlanması değildi. O, reddedildiği Küba'dan gelip Avrupa'nın en iyi voleybol liglerinden birinde şampiyonluğa ulaşmıştı. Melissa Vargas, Sultanlar Ligi'nde hem sezonun en değerli oyuncusu hem de en iyi pasör çaprazı seçildi.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Mart 2023'te Melissa'nın milli takım serüveni başladı. Nisan 2021'de Türk vatandaşı olarak mücadele etmeye başlayan Melissa, Uluslar Ligi'nde Türkiye milli takım formasını ilk kez giydi. Kulüp sezonunun sona ermesiyle birlikte Melissa için yeni bir dönem başlamıştı. Daniele Santarelli gibi bir koç için en büyük zorluk, hem Ebrar Karakurt hem de Melissa Vargas'ı aynı anda sahada tutabilecek bir formül bulmaktı. İki ateşli oyuncu bir araya geldiğinde, rakipler için korkutucu bir kombinasyon oluşturacaklardı.

Antalya'da başlayan serüvende her röportajda, Melissa'nın takıma kattığı olumlu atmosferden bahsedildi. O, idmanlarda ve kamplarda neşe kaynağı haline gelmiş, takımın DJ'liğini yapmaya başlamıştı. Melissa, sadece saha içinde değil saha dışında da milli takımın yeni enerji kaynağı ve ateş gücüydü. Vargas, Uluslar Ligi'nin ilk üç etabında en skorer oyuncu oldu ve Türkiye çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde İtalya'yı 3-0 yenerek yarı finale çıktılar. Yarı finalde ise ev sahibi ABD'yi 3-1 yenerek finale çıktılar. Finalde Çin'i 3 - 1 yenen Sultanlar, 2023 FIVB Milletler Ligi şampiyonu oldu.

Ayrıca Vargas, turnuvanın En İyi Pasör Çaprazı ödüllü ve Milletler Ligi’nin En Değerli Oyuncusu Ödülü’ne layık görüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar