Çaycuma'da doğalgaz keşfedildi: 1 trilyon dolar değerinde...

Çaycuma'da doğalgaz keşfedildi: 1 trilyon dolar değerinde...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çaycuma 1 kuyusunda 58 milyar metreküp rezerv keşfedildiğini açıkladı. Erdoğan, Karadeniz'de bulunan toplam rezervin yeniden değerleme ile birlikte 710 milyar metreküpe ulaştığını duyurdu.

ERDOĞAN'DAN DOĞALGAZ MÜJDESİ: YENİ REZERV KEŞFEDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çaycuma 1 kuyusunda Fatih sondaj gemisinin yaptığı çalışmalar neticesinde 58 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz rezervinin keşfedildiğini açıkladı. Erdoğan aynı zamanda daha önce Tuna 1 kuyusunda bulunan doğalgaz hakkında, "Dünyanın alanında en yetkin ve güvenilir rezerv değerlendirme şirketleri sahada açtığımız 13 kuyunun 3 boyutlu modellemelerini çıkarttı. Bu modellemelere dayalı verilerin detaylı analizi neticesinde daha önce ilan ettiğimiz 540 milyar metreküplük rezervimiz 650 milyar metreküp olarak revize edildi. Çaycuma 1''deki yeni keşfimizle birlikte toplamda 710 milyar metreküpe ulaştı." ifadelerini kullandı. 

TOPLAM DEĞERİ 1 TRİLYON DOLAR

Erdoğan, bulunan toplam 710 milyar metreküplük rezervin şu an piyasalardaki karşılığının 1 trilyon dolar olarak belirlendiğini açıkladı. 

"ARAYAN BELASINI DA BULUR MEVLASINI DA"

Erdoğan, Gabar''da bulunan yeni petrol kaynakları hakkında da açıklamalarda bulunurken, "Buralarda teröristlerle çatışıyorduk, şimdi ise petrol bulduk. Arayan belasını da bulur mevlasını da. Biz hamdolsun mevlamızı bulduk" dedi. Türkiye''de şu anda günlük 84 bin varil petrol çıkarıldığını belirten Erdoğan, bu sayının yeni yılda günde 100 bin varile çıkacağını belirtti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar