Candaş Tolga Işık açıkladı: İstanbullular için kötü haber

Candaş Tolga Işık açıkladı: İstanbullular için kötü haber
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba günü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada normalleşme takvimine dair bilgi verirken mart ayından itibaren kademeli normalleşme sürecine geçileceğini duyurmuştu. Gazeteci Candaş Tolga Işık, Erdoğan'ın konuşmasından sonra yetkililerle konuştuğunu ve Mart ayının erken olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Beştepe’de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, mart ayından itibaren kademeli normalleşme sürecine geçileceğini belirterek, “Mart ayı başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi, vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamada normalleşme takvimine dair bilgi verirken illeri Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterler doğrultusunda dört gruba ayıracaklarını duyurmuştu.

Erdoğan, kademeli olarak başlatılacak normalleşme süreci konusunda, "İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre 'düşük', 'orta', 'yüksek' ve 'çok yüksek riskli' olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz" ifadesini kullanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, Türkiye'de korona virüsle mücadele kapsamındaki normalleşme sürecinin 1 Mart'ta başlayacağını açıkladı.

fahrettin-koca-005.png

 

Ancak gazeteci Candaş Tolga Işık, yetkililerle konuştuğunu ve yetkililerin Mart ayında İstanbul için kısıtlamaların kaldırılmasının erken olduğunu söyledi.

Işık, "Haftasonu ve gece sokağa çıkma yasağını -özellikle İstanbul'da- tamamen kaldırmak için mart erken diyor" dedi.

Candaş Tolga Işık'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Hükümet mart ayı için esnafı rahatlatmaya yönelik kısmi bir gevşeme planlanıyor. Bu hafta içi detayları netleşecek. Ancak konuştuğum tüm yetkililer, "Haftasonu ve gece sokağa çıkma yasağını -özellikle İstanbul'da- tamamen kaldırmak için mart erken" diyor. Bilginize..."

candas-tolga.png

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar