Can Selçuki gerekçeleriyle açıkladı: Yeniden Refah'ın hamlesi Saadet'e yarayacak!

Can Selçuki gerekçeleriyle açıkladı: Yeniden Refah'ın hamlesi Saadet'e yarayacak!
Yeniden Refah Partisi, AKP'den Başkanlık düzeyinde yapılan ziyaretin ardından Cumhur İttifakı'na katıldıklarını açıklarken, Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki'den dikkat çeken bir analiz geldi.

MURAT BEYAZ/GÜNBOYU

Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı''na katılmayacaklarını açıklayarak Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, dün AKP ile anlaşarak Cumhur İttifakı''na katıldıklarını açıkladı.

Yeniden Refah Partisi temsilcileri, Cumhur İttifakı''nın ittifak protokolünün YSK''ya teslimine katıldı.

Cumhur İttifakı''na katılan Yeniden Refah Partisi''nin bu hamlesi tepkilere neden olurken, partinin Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, "14 Mayıs''ta yapılacak seçimlerde vatan ve milletimizin menfaatleri için Cumhur İttifakı''na katıldık" ifadelerini kullandı.

FATİH ERBAKAN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Genel Merkez önünde yaptığı açıklamada, "Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın davetiyle 12.00''de Külliye''de bir araya geldik. Bizzat sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu. Yeniden Refah Partisi olarak tüm seçim alanlarında kendi amblemimizle Cumhur İttifakında seçime girme kararı almış bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki hafta salı ya da çarşamba genel merkezimize ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz" dedi.

Yeniden Refah Partisi''nin Cumhur İttifakı''na katılma hamlesi tepkilere neden olurken, çok sayıda partili de sosyal medya hesaplarından üyeliklerini iptal edeceklerini söyledi. 

"SAADET''İN OYLARINDA ARTIŞ MUHTEMEL"

Yeniden Refah Partisi''nin AKP ile el sıkışmasını değerlendiren Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, "Yeniden Refah Partisi''nin Cumhur İttifakı''na katılma kararıyla Saadet oylarında artış olması muhtemel" dedi.

Sosyal medya hesabından öngörüsünü paylaşan Selçuki''nin açıklaması şöyle:

"YRP desteğinin önemli bir kısmını Saadet seçmeninden alıyor. Bugüne kadar her iki parti de muhalefetteydi. YRP''nin Cumhur İttifakı''na katılma kararıyla Saadet oylarında artış olması muhtemel."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar