Sürpriz hamle! 2 parti ittifak kararını son 1 saat kala açıkladı

Sürpriz hamle! 2 parti ittifak kararını son 1 saat kala açıkladı
Gelen son dakika bilgisine göre, Yeniden Refah Partisi, AKP, MHP ve BBP'nin ardından 4 parti olarak Cumhur İttifakı'na katıldığını açıklarken, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise seçime AKP listelerinden gireceklerini açıkladı.

Seçim takvimine göre ittifak protokolünün sunulmasına 1 saat kala Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı''na katıldı. Türkiye, 14 Mayıs''ta milletvekili genel seçimi ve cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gidecek. İttifak protokolünün Yüksek Seçim Kurulu''na (YSK) iletilmesi için son saat 17.00 olurken, bir saat öncesinde oylarda yaşanan büyük düşüşe çözüm arayan Cumhur İttifakı''nda kritik gelişmeler yaşandı.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılmasını talep eden Yeniden Refah Partisi AKP''li heyet ile yapılan son görüşmenin ardından Cumhur İttifakı''na katılma kararı aldı. Kadınlara yönelik şiddeti ve aile içi şiddeti engellemeye yönelik kanunun kaldırılmasının talep edilmesine tepki yağarken AKP''ye yönelik eleştiriler de bu süreçle birlikte artmıştı.

Cumhurbaşkanı adayı olmak için 100 bin imza toplamak için süreci başlatan ancak henüz yeterli sayıya ulaşamayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan''ın adaylıktan çekilip çekilmeyeceği merak konusu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar