Can Atatay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi protesto edildi

Can Atatay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi protesto edildi
lTİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi sonrası CHP ve TİP, alınan karara tepki olarak eylem çağrısı yaptı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararı, Beşiktaş Meydanı'nda gerçekleşen bir eylemle protesto edildi.

Gezi Parkı davası kapsamında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezaevinde bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından verilen kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda okunması sonucu düşürülmüştü.

Protesto çağrısı üzerine TİP ve CHP İstanbul İl Örgütü, Beşiktaş Meydanı'nda toplandı. "Can Atalay'a Özgürlük" yazılı pankart açan grup üyeleri, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine karşı sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.

TİP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Arzum Yalçın, yaptığı açıklamada, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin hukuk dışı olduğunu savunarak, "Hatay milletvekilimiz Can Atalay hakkında verilen hukuk dışı karar, Ak Parti Meclis Başkan Vekili Bekir Bozdağ tarafından meclis kürsüsünden okunmuş ve Can Atalay'ın milletvekilliği düşürülmüştür. Anayasa Mahkemesi tahliye edilmesi gerektiğini tam iki kez söylemiş olmasına rağmen Yargıtay 3. Dairesi, Anayasa Mahkemesini tanımayarak hukuk dışı bir metne imza atmıştır. Bu karar, Türkiye'de demokrasiye yönelik bir darbe girişimidir. Türkiye artık bir Anayasa ve demokrasi ülkesi olarak görülmüyor" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise konuşmasında, "Bugün Türkiye demokrasi tarihine yeni bir kara leke eklenmiştir. Depremzede Hatay halkının özgür iradesiyle seçtiği Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararını tanımıyoruz. Bu karar, Türkiye'de demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik bir girişimdir. Yüksek yargı organları suç işlemiştir. Ancak bugün bu suça Türkiye Büyük Millet Meclisi ortak edilmiştir" şeklinde konuştu.

Eylemde, Can Atalay'a destek veren vatandaşlar, demokrasi ve hukukun üstünlüğü vurgusu yaparak karara tepki gösterdiler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar