Çalışma saatleri kısalıyor mu? Teklif Meclis'te! Çalışma saatleri 45 saatten 37,5 saate mi inecek?

Çalışma saatleri kısalıyor mu? Teklif Meclis'te! Çalışma saatleri 45 saatten 37,5 saate mi inecek?
Son dönemde gündeme gelen haftalık 45 saatlik çalışma süresinin düşürülme konusu hakkında gelişme yaşandı ve konu Meclis'e taşındı. Söz konusu teklifin kabul edilmesi halinde çalışma saatleri 45 saatten 37,5 saate inmiş olacak. İşte merak edilenler...

Son dönemde sıklıkla gündemde olan çalışma saatleri konusu Meclis'e taşındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştıracaklarını ifade ederken, sosyal güvenlik mevzuatını da yeni nesil esnek çalışma şekillerine uyumlandıracaklarını belirtmişti. İşte gelişme hakkında merak edilenler...

ÇALIŞMA SAATİ KISALIYOR MU?


Konu hakkında ilk hamle muhalefet kanadından geldi. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, haftalık çalışma saatini 45 saatten 37,5 saate düşürülmesi teklifinin muhalefet tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulduğunu söyledi.

TEKLİF MECLİS’TE


İsa Karakaş, “TBMM'ye yeni verilen kanun teklifiyle, haftalık çalışma süresi gelir kaybı olmaksızın 45 saatten 37,5 saate düşürülmesi öngörülmektedir” diyen Uzman isim, “Yasalaşır mı? TBMM komisyonlarına kadar geldi. Ancak muhalefet tarafından verildiğinden maalesef zor…” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMA SAATLERİNİ YENİDEN DÜZENLEMEK ZORUNDAYIZ”


Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de Mayıs ayında konu hakkında konuşmuş ve yaptığı bir açıklamasında, "Çalışma saatlerini yeniden düzenlemek zorundayız" demişti. “Bu 8 saat talebinin olduğu dönem hepimizin bildiği gibi sanayi çağının başladığı dönemdi. Herhalde araya giren bu teknolojik değişimle, bu teknolojik devrimle işçilerin, emekçilerin, hizmet sektöründe çalışan emekçilerin ürettikleri değer, ürettikleri ürün, ürettikleri hizmet katlanarak artmıştır. Bunun için artık günümüzde tartışılması gereken, bu 1 Mayıslarda tartışılması gereken ilk şey çalışma sürelerinin halen sanayi çağının başlangıcında talep edilen 8 saat civarında kalması olabilir mi?" cümlelerini kullanan Bilgin, "Elbette açıkça olamaz. Dolayısıyla biz Türkler de çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin yeniden daha insani şartlarda, emeğin verimliliğini birim verimliliğindeki artışı dikkate alarak yeniden düzenlemek durumundayız” demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar