Çalışma saatini de düşürdü! Komünist belediyeden işçilere rekor zam

Çalışma saatini de düşürdü! Komünist belediyeden işçilere rekor zam
Türkiye Komünist Partili (TKP) Tunceli Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında 63 çalışanı kapsayan toplu sözleşme imzalandı. Yeni sözleşmeyle beraber çalışanlara rekor zam yapıldı. 

HABER MERKEZİ

TKP''li Tunceli Belediyesi ile DİSK''e bağlı Genel-İş Sendikası yetkilileri arasında toplu sözleşme imzalandı. Sözleşme ile çalışanlara 1 Mart 2023 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 85 zam yapıldığı açıklandı. Yapılan zam ile 11 bin 500 lira olan maaşlar 21 bin 200 civarına çıkartıldı.

YOL YARDIMI ÜCRETİ EKLENDİ!

Tunceli Belediyesi''nin resmi sitesinde yer alan açıklamada, "Belediyemiz ve Disk’e bağlı Genel-İş Sendikası yetkilileri Belediye Meclis salonumuzda bir araya gelerek toplu sözleşme imzaladı. Toplu sözleşmeye Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu, Belediye Başkan Yardımcılarımız Canan Ay, Ümüt Kaya ile DİSK-Genel İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Sözleşme 01.03.2023 tarihinden 28.02.2024 tarihleri arasında norm kadro işçi ve emekçilerinin almış oldukları günlük yevmiye ve sosyal haklarına 01.03.2023 tarihinden geçerli olmak üzere % 85 zam yapıldı. Bu haklara ek olarak 6 TL yol ücreti yardımı yapıldı" denildi.

ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞÜYOR

Açıklamada ayrıca çalışma saatlerinin düşürüleceği belirtilerek, ayrıca taşeron-şirket işçilerinin Haziran ayında yapılacak toplu sözleşmelerinin ardından Ağustos ayı itibariyle işçi-emekçilerin çalışma saatinin 7 saate düşürüleceği bilgisini paylaştı.

"BU KARAR EMEKÇİNİN HAKKIDIR"

Tunceli Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu konuyla ilgili, "Bileşenlerimiz ile yaklaşık iki yıldır üzerine konuştuğumuz çalışma saatlerinin düşürülmesine dönük çalışmamız da neticelendi. Şirket çalışanlarımızla Haziran ayında yapılacak sözleşmenin ardından Ağustos ayı itibariyle çalışma saatleri 7 saate düşürülecek. Bu karar işçilerin-emekçilerin hakkıdır" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar