Büyük tepki çekmişti! İstanbul Üniversitesi’nde ziyaretçilere kısıtlama!

Büyük tepki çekmişti! İstanbul Üniversitesi’nde ziyaretçilere kısıtlama!
İstanbul Üniversitesi'nin ziyarete açılmasıyla özellikle sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekmişti. Kararda kismi değişiklik yapıldı.

İstanbul Üniversitesi, dün itibariyle kapılarını ziyaretçilere açtı ancak alınan yeni bir kararla bu ziyaretlere kısıtlama getirdi.

Rektörlük binasına yönelen vatandaşlar, kapıdan içeri alınmazken, öğrenciler ise kimlik kartlarını göstererek giriş yapabildi.

ZİYARETÇİLER RANDEVU ALARAK GİREBİLECEK

Üniversite tarafından yapılan açıklamada, ziyaretçilerin hafta içi 13:00-16:00 saatleri arasında, İstanbul Üniversitesi resmi web sitesi üzerinden randevu oluşturarak kültürel ziyaret gerçekleştirebileceği belirtildi.

AMFİLERE GİRİŞ YASAKLANACAK

Yapılan yeni düzenlemeye göre ziyaretler, hafta içi 13:00-16:00 saatleri arasında gerçekleşecek ve randevu alınması zorunlu hale getirilecek. Ziyaretçiler araçlarıyla üniversiteye giriş yapamayacak, rektörlük, eğitim-öğretim binaları, salonlar, etüt sınıfları-okuma salonları ve amfilere girişleri yasaklanacak. Resmi tatil ve sınav günlerinde ise ziyaretlere kapalı olacak.

'DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM'

Üniversite öğrencisi Bünyamin Umurbek, yaşanan değişiklikle ilgili olarak, "Normalde öğrencisi olduğum halde kapıdan içeri giremiyordum. Dün ise herkes elini kolunu sallayarak içeri girdi. Bu uygulamanın doğru olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Ziyaretçi olarak gelen Hasan Pişkin, "Güvenlik içeri almadı. Uygulamanın sabah 7'den itibaren kaldırıldığını söylediler. Ben bu uygulamanın doğru olduğunu düşünmüyorum zaten. İnsanlar öğrencilerin ders ortamlarına kadar girmişler bunun yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar