Bursa'daki deprem sonrası Baturhan Öğüt'ten flaş uyarı

Bursa'daki deprem sonrası Baturhan Öğüt'ten flaş uyarı
Gemlik körfezinde meydana gelen biri 5,1 biri 4,5 büyüklüğündeki depremler sonrası deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt'ten dikkat çeken bir açıklama geldi.

İstanbul'da da hissedilen deprem, Marmara Denizi'nin Gemlik Körfezi'nde meydana geldi. AFAD tarafından bildirilen büyüklükler 5.1 ve 4.5 olarak duyuruldu.

Telefon uygulamalarına gelen bildirimlerde, İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremin başlangıç büyüklüğü 5.1 olarak belirtildi.

Deprem, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Kütahya, Balıkesir gibi çevre illerde hissedildi. Baturhan Öğüt, deprem sonrasında dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Öğüt'ün açıklaması şu şekilde:

"Gemlik Körfezi'nde gerçekleşen biri 5.1 biri 4.5 büyüklüğündeki deprem, Kuzey Anadolu Fay Zonu'nun güney kolunun Gemlik segmentinin batı ucunda oldu. Gemlik-Gevye-Mekece-İznik segmentleri sismik bir boşluk. Bu bölgede 500 yıldır büyük bir deprem yaşanmamıştır. 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından oluşacak artçı depremlerin hangi segment üzerinde yoğunlaşacağı yakından takip edilmelidir. Çünkü bu bölgeye yakın D-B doğrultusunda Bandırma segmenti de mevcuttur."

bbatu.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar