Bursa, Çanakkale ve Bilecik'te çıkan yangınlar kontrol altında

Bursa, Çanakkale ve Bilecik'te çıkan yangınlar kontrol altında
Havaların ısınması ve şiddetli lodosun da etkisiyle dün Balıkesir, Bilecik, Osmaniye ve Çanakkale'de orman yangınları çıktı. Yangınlar, itfaiye ekiplerinin çabasıyla kontrol altına alındı.

Dün lodosun da şiddetli etkisiyle dört bir yanda çıkan orman yangınları güçlükle söndürüldü. Geçen yıl tüm Türkiye''yi saran orman yangınları sıcaklıkların artmasıyla yeniden baş gösterdi. Yangın hakkında bilgi veren Orman Genel Müdürlüğü, Twitter adresinden “Bursa-Osmangazi, Çanakkale-Bayramiç, Bilecik-Merkez’de çıkan orman yangınlarını kahramanlarımızın mücadelesi sayesinde kontrol altına aldık. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Pelitköy Mahallesi kırsalında bulunan çam ormanında çıkan ve lodosun etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın Edremit Orman İşletme Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Burhaniye ve Edremit Grup Amirliklerine bağlı ekiplerin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.  Örtü yangını olarak çıkan yangında bir buçuk hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

BİLECİK’TE ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

Bilecik Kızıldamlar ile Kurtköy arasında Abuşlar mevkiinde dün öğlen saatlerinde  dumanların yükseldiği bölgeye 20''e yakın orman ve belediyelere ait itfaiye ekibi sevk edildi.  Küçük çaplı başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyürken yangına yangına 43 iş makinesi ve 174 personelle müdale edildi. 12 saatin ardından yangın köy merkezine ulaşmadan kontrol altına alındı. 300 dönümlük bir alan yandı.

OSMANİYE’DEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Mahmutlar mevkiinde meydana gelen yangın bölgesine çok sayıda ekip gönderildi. Yaklaşık 4 saat süren çalışma neticesinde kontrol altına alınan yangında soğutma çalışması başlatıldı. Yangın nedeniyle yaklaşık 10 dönümlük alanın zarar gördüğü öğrenildi.

ÇANAKKALE’DEKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Toluklar köyünde tarım arazisinde saat 15.00 sıralarında çıkan yangın, ormanlık araziye sıçradı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle ilerlemeye başlayan alevler Külcüler ile Çırpılar köyü arasındaki ormanlık araziye ulaştı. Yangın gece saatlerinde de bölgede etkili olan lodos fırtınası nedeniyle ilerlemeye etti. Sabaha kadar süren söndürme çalışmaları netice verdi.

Yaklaşık 18 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı. Konuya ilişkin Orman Genel Müdürlüğü Twitter adresinden yapılan açıklamada; “Bursa- Osmangazi, Çanakkale -Bayramiç Bilecik - Merkez’de çıkan orman yangınlarını kahramanlarımızın mücadelesi sayesinde kontrol altına aldık. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

BURSA''DAKİ YANGIN 18 SAATİN ARDINDAN SÖNDÜRÜLDÜ

Bursa''da ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yaklaşık 60 hektarlık ormanlık alan yanarak küle döndü. Ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu yangın sabaha karşı kontrol altına alındı. Yangının ormanlık alana verdiği zarar dron ile havadan görüntülendi. Yangın gece saatlerinde de bölgede etkili olan lodos fırtınası nedeniyle ilerlemeye etti. Sabaha kadar süren söndürme çalışmaları netice verdi. Yaklaşık 18 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar