Hastalığı nedeniyle yüzü eriyor! Görülmemiş, duyulmamış hastalık

Hastalığı nedeniyle yüzü eriyor! Görülmemiş, duyulmamış hastalık
Dünya üzerinde çok nadir görülen bir hastalığı var. Hindistan’da yaşayan Govardhan Das (52), hastalığı nedeniyle yüzü erimeye başladı.

Yüzünün bu nadir görülen hastalık nedeniyle eridiğini ve bu yüzden toplum tarafından dışlandığını, tuaf bakışlara maruz kaldığını söyleyen Govardhan Das, bu hastalığının 20 yaşında başladığını anlattı.

GÖZ, KULAK, AĞIZ VE BURNUNU KAYBETTİ

Hastalığının başlangıç evresinden bahseden Das, 20 yaşına kadar yüzünde şeker benzeri tümörler filizlenip ağırlıklı olarak sağ tarafı etkileyene kadar nörofibromatozis belirtileri göstermedi.

Sonraki otuz yılda, kitleler öyle bir büyüdü ki sağ kulağını, gözünü ve ağzının yarısını kaybeden Govardhan Das’ın burnu fena hâlde şişti. 52 yaşındaki Hindistanlı adam, Jam Press''e "İnsanlar benimle dalga geçiyor ve bana farklı isimler takıyorlar ama ben onları umursamadım" ifadelerini kullandı.

TEDAVİSİ İMKANSIZ BİR HASTALIK

Das''ın sorunları sadece kozmetik değil. Zavallı adam, protezi çağrıştıran rahatsızlığı sonucunda düzgün bir şekilde görmek, yemek yemek veya konuşmak için mücadele ediyor ve terlediğinde derisinin yandığını ve kaşındığını iddia ederek sürekli ağrı çekiyor.

Hepsinden kötüsü, sadece yaşla artan tümörlerin tedavisi yoktur. Doktorların, durumun beyinle ilgili olduğunu ve bu nedenle tedavisinin imkansız olduğunu iddia ettikleri için Das''ı ameliyat etmeyi reddettiklerini söyledi.

"ÇOCUKLAR BENDEN KORKUYOR"

Bununla birlikte, hasta, zayıflatıcı rahatsızlığının kendisini tanımlamasına izin vermeyi reddettiğini söyleyen Das, "Pazarda özgürce hareket etmekten rahatsız oluyorum çünkü insanlar bana bakıyor ve çocuklar benden korkuyor ama ailem ve köylülerim beni seviyor ve bana saygı duyuyor" şeklinde konuştu.

YÜZÜNÜN ŞEKLİ YOK OLDU

Dükkan sahibi, "cilt rengindeki değişiklikler (pigmentasyon) ve deri, beyin ve vücudun diğer bölgelerindeki sinirler boyunca tümörlerin büyümesi ile karakterize edilen" süper nadir bir genetik durum olan nörofibromatozis tip 1''den muzdariptir. Von Recklinghausen hastalığı olarak da bilinen yüz şekli bozan hastalık, dünya çapında 3.000 ila 4.000 kişiden 1''inde görülür.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar