Bu belirtileri sakın hafife almayın! En çok kilolu ve zayıf kişiler arasında görülüyor

Bu belirtileri sakın hafife almayın! En çok kilolu ve zayıf kişiler arasında görülüyor

Toplumumuzda karaciğer yağlanması, %60 oranında kilolu bireylerde yaygınken, %40 oranında ise zayıf kişiler arasında görülüyor. İç Hastalıkları Uzmanı karaciğer yağlanmasının belirtilerine dikkat çekti.

Karaciğer yağlanması, karaciğer hücrelerinde yağ birikimi sonucu meydana geliyor ve sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzman Dr. İlksoy İkibiroğlu, obezite, insülin direnci, hareketsiz yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarının karaciğer yağlanmasının sebepleri arasında yer aldığını belirtti. Karaciğerin besinlerin kontrolünü yaparak zararlı maddeleri ayırdığını ve sağlıklı bir yaşam için önemli bir rol oynadığını vurguladı.

640xauto-004.webp

UZMAN İSİM BU BELİRTİLERE DİKKAT ÇEKTİ

Karaciğer yağlanmasının belirtileri arasında yorgunluk, mide bulantısı, iştahsızlık, kilo kaybı, karın ağrısı, zihinsel bulanıklık ve dalgınlık olduğunu belirten Dr. İkibiroğlu, sürekli halsizlik ve yorgunluğun önemli bir belirti olduğunu vurguladı. Ayrıca, ağız ve beden kokusu, şişkinlik, hemoroid, vücut ısısında artış, göz ve avuç içinde kızarıklık, ciltte kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerin de karaciğer yağlanmasını düşündürmesi gerektiğini söyledi.

gtgt.jpg

HANGİ TEDBİRLER ALINMALI?

Dr. İkibiroğlu, karaciğer yağlanmasının tedavisinin uzman bir doktor tarafından planlanması gerektiğini ve tedavi sürecinin bireyden bireye değişebileceğini vurguladı. Erken tanının iyileşme süreci için önemli olduğunu belirten İkibiroğlu, alınabilecek önlemler arasında alkol kullanımının sınırlanması, kilo kontrolü ve uygun bir diyetin önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, gerektiğinde beslenme tarzında değişiklikler yapılmasının da önemli olduğunu belirtti.

rfr.jpg

İlgili Haberler