Bu basit yöntemle doğal gaz faturanız yarıya inecek! Kombinizde yapacağınız küçük bir ayar ile paranız cebinizde kalacak

Bu basit yöntemle doğal gaz faturanız yarıya inecek! Kombinizde yapacağınız küçük bir ayar ile paranız cebinizde kalacak
Yaz mevsiminin geride kaldığı şu günlerde milyonlarca vatandaş şimdiden yüksek gelecek doğal gaz faturasını dert etmeye başladı. Ancak kombinizde yapacağınız küçük bir işlemle faturanızı yarıya indirmek mümkün.

Milyonlarca vatandaş için cep yakan doğal gaz faturaları gündeme gelmeye başladı. Doğal gaz faturası, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte aylık gider kalemlerine yüksek rakamdan ekleniyor. Vatandaşlar ise az maliyetle nasıl sıcak bir kış geçirebileceklerini araştırıyor.

Bakım ustası Cengiz Yüksekdağ, milyonlarca vatandaşın cebine su serpecek önemli bir tüyoyu açıkladı. Kombi bakımlarının kış öncesi mutlaka yaptırılması gerektiğinin altını çizen Yüksekdağ, vatandaşlara nasıl tasarruf sağlayabileceklerini anlattı.

Yüksekdağ, kombi ve petek temizliğinde bar ayarının 5 ila 6'da olması gerektiğini açıkladı.

Özellikle çift yıkamalı aletlerin bar basıncının alçalması durumuna dikkat çeken bakım ustası, yıkama işlemi için basınç seviyesinin 5 veya 6 olmasının uygun olduğunu, daha yükseklere çıktığı durumların peteklere ve kombiye zarar vereceğini açıkladı.

"BUNU KESİNLİKLE YAPMAYIN"

Yüksekdağ, 'Gelişi güzel kombi temizleyin' diyen ustaların olduğunu ve bunun büyük bir problemlere yol açtığını belirtti. Yüksekdağ, "Bunu kesinlikle yapmayın. Cihazın basınç testini uygulamanız lazım. Fazla basınç petekte şişme yapar. Peteğin içinde de pas dediğimiz yara varsa o daha da büyür. Petek temizliğinde kimyasal madde kullanımı kombiye zarar verir. 2017 yılından beri deneyler yapıyorum. Kimyasal madde kullanımı yarayı kaşımaya benzer. Yarayı kaşıdıkça nasıl büyüyorsa ilaç kullanımı da buna benziyor. Tek yönlü makinelerimiz var. Tek yönlü yıkandığı zaman içi rahatlamadığı için ilaç kullanmak zorunda hissediyor. Biz onun yerine çift yönlü yıkamayı tavsiye ediyoruz. Saf su ile yıkanmalı" diye konuştu.

us.jpg

BU YÖNTEM TASARRUF SAĞLIYOR

Bakım ustası, tesisatin içerisine kimyasal ilaçlar yerine koruyucu da konulabileceği tavsiyesinde bulundu. Cengiz Yüksekdağ, "12 ay boyunca tesisatın içinde kalabilecek koruyucu kullanabilirsiniz. Peteklerde tasarruf etmemiz için termostatlı vanalar kullanılmalıdır. Vanalar takılırsa daha iyi olur. Misafiri geldiği zaman bütün ev ısınıyor. En çok kullanılan odalara termostatlı vana konulursa derecesi ayarlanabilir. Kullanan evler memnun kalıyor. Hem tasarruf oluyor hem de insanlar rahatsız olmuyor" ifadelerini kullandı.

EN UYGUN TARİHİ AÇIKLADI

Gerekli temizlik ve bakım için en uygun tarihin ekim ayı olduğunu açıklayan Yüksekdağ, "Kombi ve petek için kış ayına girmeden bu ay yapılması en uygundur. Özellikle kömür ile çalışan petekler kesinlikle her yıl onlar mecburen yıkamak zorundadır. Kömür ile çalışmayan petekler ise 2 yılda bir temizlenmelidir" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar