Google Haritalar'da eşsiz özellik: Yapay zeka devrede!

Google Haritalar'da eşsiz özellik: Yapay zeka devrede!
Milyarlarca kullanıcıya sahip Google platformu, muhteşem özelliklerine bir yenisini daha ekliyor. İşte ayrıntılar...

Teknolojinin gelişmesiyle son dönemde ortaya çıkan yapay zeka, birçok platformda kullanılmaya başlandı. Teknoloji devi Google, yapay zeka ile kendini geliştirmeye devam ediyor.

Ünlü platform Google, bünyesinde geliştirdiği Google Haritalar'a yeni özelliklerini ekliyor. Böylece Haritalar, yapay zeka sayesinde yeni ve gelişmiş özellikler sunmaya devam edecek. Artırılmış gerçeklik ve yapay zeka kullanarak yakın çevredeki yerleri kolayca tanımlamanızı sağlayan “Haritalarda Lens” özelliği, daha önce “Canlı Görünümle Arama” olarak adlandırılıyordu. Bu özellik, 50’den fazla yeni şehirde kullanılabilir hale geliyor.

12 ÜLKEDE ERİŞİLEBİLİR OLACAK

Google Haritalar’da ayrıca, bina ve dönüm noktası göstergeleri, renk ayarları ve şerit detayları gibi arayüz geliştirmeleri de yapılıyor. Bu geliştirmeler, önümüzdeki aylarda 12 ülkede erişilebilir olacak.

YENİ GÜNCELLEME YOLDA

Google Haritalar topluluğunun paylaştığı fotoğrafları görebileceğiniz ve yerlerin görsel bir ön izlemesini alabileceğiniz “fotoğraf odaklı sonuçlar” özelliği de yakında yayınlanacak bir güncelleme ile gelecek. Ayrıca, yapılacak aktiviteler arayanlar için “yapılacak şeyler” araması, ileride bakmak üzere kaydedebileceğiniz bir liste sunacak.

BİRÇOK ÖZELLİĞE SAHİP

I/O 2023’te duyurulan Immersive View özelliği ise, yolculuklarınızı önceden planlamanıza ve önemli noktalar ve çevre hakkında bilgi edinmenize yardımcı oluyor. Bu özellik Amsterdam, Las Vegas, New York ve Seattle gibi diğer şehirleri de kapsayacak şekilde genişletiliyor.

Google Haritalar, elektrikli araç şarj istasyonları hakkında da daha fazla bilgi verecek. Belirli araç modelleriyle uyumlu olan şarj istasyonlarını görebilecek ve gerçek zamanlı EV şarj istasyonu bilgilerine erişebileceksiniz.

Bu güncellemeler, Google’ın yapay zekayı uygulamalarına ve hizmetlerine dahil etme çabasının bir parçası olarak görülüyor. Google Haritalar da bu sayede daha işlevsel ve kullanıcı dostu bir hale geliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar