Böyle mayalanırsa sulanmıyor taş gibi oluyor! Tüm yoğurtçular bu taktiği uyguluyor

Böyle mayalanırsa sulanmıyor taş gibi oluyor!  Tüm yoğurtçular bu taktiği uyguluyor
Evde yoğurt mayalamak, sadece ekonomik değil aynı zamanda sağlıklı bir seçenek sunuyor. Probiyotik bakterilerin çoğalmasıyla sindirim sistemine faydalı olan besin maddelerinin oluştuğu bu süreç, evde yapılan yoğurdun birçok avantajını beraberinde getiriyor.

Artigercek.com sitesinde aktarılanlara göre; evde mayalanan yoğurdun sağlığa olan faydaları arasında sindirim sistemini düzenleme, bağışıklık sistemini güçlendirme ve kalsiyum ile protein gibi önemli besin maddelerinin alımını artırma bulunmaktadır. Ayrıca, evde yapılan yoğurtlar katkı maddesi içermez ve taze olmaları nedeniyle daha lezzetlidir.

Ancak, evde yoğurt mayalamak için hijyen kurallarına dikkat etmek ve uygun sıcaklıkta muhafaza etmek önemlidir. Bu, evde mayalanan yoğurdun sağlık yararlarından en iyi şekilde faydalanmayı sağlar.

Beslenme uzmanlarına göre ev yoğurdu, marketlerde satılan yoğurtlara göre daha sağlıklı olabilir. Ev yoğurdu yapmanın püf noktaları arasında şu adımlar bulunmaktadır:

Malzemeler:

2-3 litre tercihen organik tam yağlı süt (kutu sütlerin tutma ihtimali düşüktür.)

3-4 yemek kaşığı tercihen ev yapımı veya canlı bakteri içeren mayalık yoğurt

Yapılış Aşaması:

Sütü boş bir tencereye koyarak kaynatın. Kısık ateşte karıştırarak kendi kendine buharlaştırarak daha koyu bir süt elde edebilirsiniz.

Kaynamış sütü bekletin. Parmağınızı süte batırdığınızda hafif ısıracak, ancak çok sıcak olmayacak şekilde.

Yoğurdun ısısını muhafaza etmek için bir nihale üzerine temiz bir masa örtüsü sererek tencereyi yerleştirin.

Bir kaseye 3-4 yemek kaşığı ev yapımı mayalanmış yoğurt ve 3-4 yemek kaşığı sütten ilave alarak karışımı hazırlayın.

Hazırlanan karışımı tencereye dökün, kapağını kapatın ve sıcaklığın korunması için üzerini örtülerle kapatıp 4-6 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Mayalanan yoğurdu buzdolabında soğutun.

Eğer daha katı bir yoğurt istiyorsanız, ıslatılmış ve sıkılmış dayanıklı bir mutfak havlusunu yoğurdun üzerine yerleştirerek süzme işlemi yapabilirsiniz.

Bu basit tarifle artık dışarıdan yoğurt almak yerine kendi yoğurdunuzu yapabilir ve sağlıklı bir alternatif sunabilirsiniz. Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar