Borsa İstanbul'da o seviyeye dikkat! Evren Devrim Zelyut'tan uyarı

Borsa İstanbul'da o seviyeye dikkat! Evren Devrim Zelyut'tan uyarı
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan borsaya ilişkin dikkat çeken bir uyarı geldi.. Zelyut, "Seçime kadar bahsettiğimiz bantların arasında bir hareketin oluşacağını değerlendiriyoruz" dedi.

DENİZ DALLI-GÜNBOYU

Evren Devrim Zelyut, "Borsa İstanbul ile ilgili, İşaret ettiğimiz 5 bin puan seviyesini geçemiyor bir türlü. Bunu geçmesi için de bence siyasi belirsizliğin, seçim belirsizliğinin dağılması lazım 4 bin 880 üzerinde kaldığımız sürece bu bant hareketi devam eder" ifadelerini kullandı.

Günboyu''na özel açıklamalarda bulunan Zelyut, şöyle konuştu:

"Yılbaşından beri borsa yatırımcısı kayda değer işler yapamadı. bu noktada halka arzları kullanmaları mantıklı olabilir. 

CVK Maden, Ceyhan, Van, Kayseri, Maden, yüz beş liradan Koza polyesterde yirmi dört buçuk liradan halka açılacak. Burada şirketlerin ne olduğundan ziyade ne yazık ki halka arz bir furya haline döndü. Ve halka açılan her firma tavan tavan gidiyor.

Buna da başvururlarsa iki, üç tavandan sonra satılabilir diye düşünüyorum. Ama tabii ki garantisinin olmadığını da ekleyelim. şu an için iyi bir alternatif gibi gözüktüğü için şahsi fikrim olarak paylaştım. Dönüp borsaya baktığımızda 4 bin 919 puandan güne başlayacağız. 

İşaret ettiğimiz 5 bin puan seviyesini geçemiyor bir türlü. Bunu geçmesi için de bence siyasi belirsizliğin, seçim belirsizliğinin dağılması lazım 4 bin 880 üzerinde kaldığımız sürece bu bant hareketi devam eder. 4 bin 880 puanı aşağıya geçersek de klasik yine 4 bin 700 ve onun altında da 4 bin 500 puan var. Seçime kadar bahsettiğimiz bantların arasında bir hareketin oluşacağını değerlendiriyoruz."


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar