Borsa İstanbul 2024'te rakipsiz olmayacak

Borsa İstanbul 2024'te rakipsiz olmayacak
Borsa İstanbul, Aralık ayında yaşadığı yüzde 8,7'lik gerileme ve düşen hacimle birlikte 2024 yılında seçicilik ve zamanlamanın kritik olacağı bir sürece girebilir. İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer, gelecek yıl için öne çıkan konuların, yatırım yaparken seçici davranmak ve doğru zamanlamayı yakalamak olduğunu belirtti.

Borsa İstanbul 2024'te rakipsiz olmayacak

Özer'in değerlendirmesine göre, Türk piyasasına yabancı yatırımcıların girmesi hala maliyetli olabilir. Ancak kararlı ekonomi politikaları ve düşen kredi risk primi, olumlu bir hikayeyi desteklemekte. Özer, 2024'te borsa endeksinin yükselişe geçmesini beklediğini ancak bunun, geçen yıldaki gibi rakipsiz olmayabileceğini, yükselen mevduat faizi ve tahvil faizlerinin borsaya karşı bir rekabet yaratabileceğini vurguladı.

İntegral Yatırım Araştırma Müdürü, borsanın Aralık ayındaki yüzde 8,7'lik gerilemesini ve son dönemdeki düşüşleri değerlendirerek, bu durumun yatırımcılar için memnuniyet verici olmadığını ve bazı hisselerin hızlı bir şekilde gerilediğini belirtti. Bunun arkasındaki temel etkenlerden birinin yetersiz hacim olduğunu ifade eden Özer, artan TL mevduatlarının ve tahvil faizlerinin borsanın göreceli çekiciliğini azalttığını düşünüyor.

2024 için beklentilerini paylaşan Özer, yerel seçim sonrasında ekonomi politikalarında devam eden istikrarın yabancı yatırımcılar açısından olumlu bir ortam yaratabileceğine dikkat çekiyor. Ancak yükselen mevduat faizi ve tahvil faizlerinin, getirinin 2024'te çok da ucuz olmadığı bir dönemde seçici ve zamanlamaya odaklanmayı gerektireceğini belirtiyor.

Önümüzdeki yılın en önemli konularından birinin enflasyon muhasebesi olacağını söyleyen Özer, bu durumun şirket karlılığını ayrı ayrı hesaplayarak değerlendirmeyi gerektireceğini ifade etti. Yüksek faiz ortamıyla iç tüketimdeki yavaşlamanın ilk yarıda devam edeceğini öngören Özer'e göre, seçicilik ve doğru sektörlere yönelme, 2024 için daha güvenilir bir strateji olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar