Borsa günü yükselişle açtı

Borsa günü yükselişle açtı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün başlangıcında yüzde 0,74 artışla 9.716,25 puan seviyesinden işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün açılışında önceki kapanışa göre 71,23 puan ve yüzde 0,74 artarak 9.716,25 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 1,01 ve holding endeksi yüzde 0,28 değer kazanırken, sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,84 ile finansal kiralama faktoring olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 5,30 ile spor sektörü oldu.

Pazartesi günü, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dalgalı bir seyir izleyerek günü yüzde 0,50 değer kaybıyla 9.645,02 puanla tamamladı.

Analistler, küresel pay piyasalarında teknoloji hisselerinin öncülüğünde pozitif bir seyir izlendiğini, ancak ABD Merkez Bankası'nın faiz indirim zamanlamasına ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini belirtti. Bugün gözlerin IBM, Boeing ve Meta gibi büyük şirketlerin açıklaması beklenen bilançolarına çevrildiğini ifade etti.

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD ziyareti sırasında yaptığı açıklamalara değinen analistler, ABD'de Türkiye'ye olan yatırımcı ilgisinin yüksek olduğunu belirtti. Şimşek, "Dezenflasyonla, yapısal reformlarla, mali disiplinle makroekonomik temelleri güçlendiriyoruz ve bu çok ilgi çekiyor. Onun için yatırımcı ilgisi tek kelimeyle mükemmeldi." dedi.

Bugün yurt içinde kapasite kullanım oranı, reel kesim güven endeksi, kısa vadeli dış borç istatistikleri ve konut fiyat endeksi verilerinin yanı sıra, yurt dışında Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi ile ABD'de dayanıklı mal siparişleri verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.800 ve 9.900 seviyelerinin direnç, 9.600 ve 9.500 puanın ise destek konumunda olduğunu vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar