Borsa devinden büyük atılım: Yurt dışına açıldı Silikon Vadisi'nde şirket kurdu

Borsa devinden büyük atılım: Yurt dışına açıldı Silikon Vadisi'nde şirket kurdu
Türkiye'nin önde gelen havayolu şirketlerinden Pegasus Hava Taşımacılığı, Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet göstermek üzere kurduğu yeni şirketi Pegasus Airlines Innovation Lab, Inc.'i resmi olarak duyurdu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan açıklamaya göre, Pegasus Airlines Innovation Lab, Inc. Silikon Vadisi'nde faaliyet gösterecek ve 28 Aralık 2023 tarihinde Amerika'nın Delaware Eyaleti'nde kuruldu. Bildirim işlemleri 02 Ocak 2024 itibarıyla tamamlandı.

p1.jpg

SERMAYESİ 150 BİN DOLAR

Pegasus Hava Taşımacılığı, yeni şirketin yüzde 100 hissedarı olacak. Pegasus Airlines Innovation Lab, Inc. özellikle hava yolu taşımacılığında uygulanabilir teknoloji ve yazılım çözümleri ile işbirliği fırsatlarını araştırmayı hedefliyor.

Şirketin sermayesi 150 bin dolar olarak belirlendi.

p2.jpg

Açıklamada, Pegasus'un "Türkiye'nin Dijital Havayolu" sloganı doğrultusunda, misafirlerin seyahat ve çalışanların iş deneyimini daha kolay, tutarlı ve verimli hale getirmeye yönelik çalışmalara olumlu bir etkisi olması bekleniyor. Değerleme konusunda ise herhangi bir işleme henüz girilmediği belirtildi.

p3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar