Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönü 60 metre uzatılacak

Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönü 60 metre uzatılacak
Karayolları 4'üncü Bölge Müdürü Mehmet Fidan, Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönünün de 60 metre uzatılacağını açıkladı.

Bolu Valiliği'nin düzenlediği Koordinasyon Kurulu toplantısında, Karayolları 4. Bölge Müdürü Mehmet Fidan, Bolu Dağı Tüneli ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fidan, Ankara yönünde yaşanan heyelanlar nedeniyle tünelin 90 metre uzatıldığını ve İstanbul yönünde de benzer bir uzatmanın 60 metre olarak planlandığını belirtti. Ayrıca, sık sık heyelan sorunu yaşanan Bolu Dağı Tüneli çıkışında özel çalışmalar yapılacağını ve bu amaçla Avusturya'dan uzman bir ekibin geleceğini açıkladı.

Fidan'ın açıklamasına göre, Bolu Dağı Tüneli'nin Ankara tarafı 25 Eylül'de kapanmış ve 42 gün süren çalışmalar sonucu 90 metre uzatılmıştı. Şimdi ise İstanbul yönünde benzer bir uzatma çalışması başlatıldı. Fidan açıklamasında "İstanbul istikametini 60 metre civarında uzatacağız. Bu sene planlanıyor. Bayramları düşünüyoruz. Mevsimi düşünüyoruz, trafiğin az olduğu dönemleri düşünüyoruz. Temmuz- ağustos aylarında çalışma yapılacak" dedi.

Fidan, Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli mevkisinde İstanbul istikametinde meydana gelen kaymalar için de özel bir çalışma yapılacağını ve bu çalışma için Avusturya'dan özel bir ekip getirileceğini belirtti. Bu ekip, 29 Ocak'ta gelerek, heyelan bölgesiyle ilgili ayrı bir proje üzerinde çalışacak. Bu proje, heyelanları kontrol altına almayı ve tünelin güvenliğini artırmayı amaçlıyor. 60 metrelik uzatma, tünelin üst bölümünden gelen malzemeyi tutmayı hedefliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar