Bitkilerin profesörü açıkladı: 1 gecede öksürüğü ve balgamı söküp atıyor!

Bitkilerin profesörü açıkladı: 1 gecede öksürüğü ve balgamı söküp atıyor!
Bitkilerin profesörü Aysun Bay Karabulut tarafından öksürüğün ve balgamın bir numaralı düşmanı olan bitki açıklandı. İşte bir gecede öksürüğü ve balgamı söküp atan o bitki!

Ters lale, adını karakteristik çiçek yapısından alan, Orta Asya kökenli bir bitkidir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Türkiye'de yetiştirilmeye başlanan bu gizemli bitki, ılıman iklimlerde ve yüksek rakımlı bölgelerde yetişir. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve İran'ın bazı bölgelerinde endemik olarak bulunur.

6d27e6e31839c57e2537e0f633678db7.jpg

Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'un yaptığı araştırmalara göre ters lalenin bazı sağlık faydaları da bulunmaktadır. Özellikle öksürük ve solunum yolu rahatsızlıklarını hafifletmeye yardımcı olduğu, anti-inflamatuar ve antioksidan bileşikler içerdiği düşünülmektedir. Ters lale kökü geleneksel tıpta öksürük kesici ve balgam söktürücü olarak kullanılmıştır.

Ters lale kökü tentür, ekstrakt, toz, çay, kapsül veya tablet formunda kullanılabilir. Asya tıbbında da yaygın olarak öksürük ile solunum yolu rahatsızlıklarını tedavi etmek için tercih ediliyor.

5b12bd9e95.jpg

Ters lale veya diğer bitkisel ürünlerin kullanımı öncesinde, doğru dozaj ve kullanım talimatları konusunda bir sağlık uzmanına danışılması önemlidir. Ayrıca, bitkisel ürünlerin güvenilir kaynaklardan temin edilmesi ve doğru saklanması da önemlidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar