Arkadaşınız bir psikopat olabilir mi? İşte psikopatların 5 kişilik özelliği

Arkadaşınız bir psikopat olabilir mi? İşte psikopatların 5 kişilik özelliği
Dr. Jaleel Mohammed tarafından psikopatların beş ortak özelliğini belirten bir video yayınlandı. İşte kısa sürede viral haline gelen videoya göre psikopatların 5 özelliği!

Bir insanın psikopatik bir özellik gösterip göstermediğini anlamak bilgisi olmayanlar için oldukça zordur. Örneğin arkadaşınız bir psikopatsa bu durumu bilmiyor olabilirisiniz. Dr. Jaleel Mohammed psikopat insanların ortak özelliklerini belirttiği bir video yayınladı. Kısa sürede viral olan videoya göre psikopat insanların beş ortak özelliği şöyle:

YÜZEYSEL ÇEKİCİLİK

Psikopatlar ilk bakışta çekici ve hoş görünürler. Fakat onları daha yakından tanıdıkça bu çekicilik kaybolur.

resim-2024-02-23-130150736.png

ŞİŞİRİLMİŞ ÖZ-DEĞER DUYGUSU (EGO)

Psikopatlar genellikle kendilerini her şeyde en iyi olarak görürler. Asla yanılmazlar ve asla onlardan daha iyi biri olamaz.

YALANCILIK

Psikopatlar sürekli yalan söylerler. Yalan söylemekten zevk alırlar ve arkasında gerçek bir niyet olmasa bile yalan söylerler.

kriticke-mysleni-a-obrana-proti-manipulaci.jpg

MANİPÜLASYON

Psikopatlar amaçlarına ulaşmak için her türlü hileyi bilirler. Öfke, cazibe ve pek çok farklı teknik ve taktik kullanarak insanları manipüle ederler.

PİŞMANLIK DUYGUSU EKSİKLİĞİ

Psikopatlar yaptıkları hatalardan pişmanlık duymazlar. Kimseye zarar verdikleri için üzülmezler, sadece amaçlarına ulaşmaya odaklanırlar.

Bu özelliklerden sadece bir tanesine sahip olmak birini psikopat yapmaz. Fakat birden fazla özellik gözlemleniyorsa, psikopati ihtimali göz ardı edilmemelidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar