Bilimsel olarak kanıtlandı: Yüzde 90 başarılı olan flört taktikleri belli oldu

Bilimsel olarak kanıtlandı: Yüzde 90 başarılı olan flört taktikleri belli oldu
Psikologlar tarafından hem erkekler hem de kadınlar için en etkili ve başarılı flört etme taktikleri belirlendi.

Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir araştırma, erkekler ve kadınlar arasında en etkili flört tekniklerini ortaya koydu. Heteroseksüel ABD ve Norveç üniversite öğrencileri üzerinde yapılan araştırmada, flörtün amacına ve cinsiyete bağlı olarak 40 farklı flört türü incelendi.

pexels-cottonbro-studio-4694313.jpg

KISA VADELİ İLİŞKİLERDE EN ETKİLİ YÖNTEM

Araştırmacılar, kısa vadeli ilişki arayan kadınlar için cinsel sinyallerin önemli olduğunu belirledi. Profesör Leif Edward Ottesen Kennair, "Kadınlar için en etkili taktik, cinsel olarak müsait olduğunuza dair sinyaller vermektir" dedi. Bu durumda, sadece dostça temasların yeterli olmadığını ve kadınların potansiyel partnerlere sürtünme, yaklaşma ve vücut teması kurma gibi cinsel açıdan uygun işaretler kullanmalarının daha etkili olduğunu vurguladı.

Kısa süreli kaçamaklar arayan erkekler için ise araştırmacılar, cinsel ve fiziksel taktiklerin yanı sıra gülümseme, ilgi gösterme, iltifat etme ve eğlendirmenin daha etkili olduğunu belirtti.

pexels-vera-arsic-984956.jpg

UZUN VADELİ İLİŞKİLERDE EN ETKİLİ YÖNTEM

Uzun vadeli ilişki arayan erkekler için en önemli iki etkenin cömertlik ve bağlılık olduğu tespit edildi. Mizahın ise her iki cinsiyet için etkili bir flört taktiği olduğu, karşılıklı gülmek veya kıkırdamaların uzun vadeli ilişki arayan erkekler için özellikle etkili olduğu vurgulandı.

Araştırmacılar, eğer komik olmakta zorlanılıyorsa, gülümseme ve göz teması gibi temel beceriler üzerinde çalışmanın etkili bir başlangıç olabileceğini öneriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar