Bilim insanları bunu tartışıyor: Uzayda seks nasıl yapılır

Bilim insanları bunu tartışıyor: Uzayda seks nasıl yapılır
Son zamanlarda teknolojinin artmasıyla birlikte, pek çok şirket uzay turizmi için yoğun bir çaba ve çalışma sürdürüyor. Bilim insanlarından çok konuşulacak bir konuya değindi. Bilim insanlarının uzayda tatil yapmanın yanı sıra, uzayda seks konusunun göz ardı edildiğini savundu.

TURGAY SAKARYA/GÜNBOYU

SpaceX ve Blue Origin gibi pek çok şirket, uzayda tatil imkanı için vaadlerde bulunuyor. Bir çok Bilim insanı ise uzayda seks yapmanın göz ardı edildiğini savunarak bir makaleye imza attı. 
 
David Cullen, Matthew Hudnall ve Sheela Ali gibi bilim insanlarının hazırladıkları "Uzayda seks: Gelişmekte olan uzay turizminde kontrolsüz insan gebeliğinin değerlendirmesi" başlıklı makale ile çok konuşulacak bir ilke imza attı.

Bazı uzay turistlerinin seks yapmasının kaçınılmaz olduğunu belirten bilim insanları, uzay kolonileştirilirse insanlığın devam etmesi için de uzayda sekse odaklanılması gerektiği ifade edildi.

Devlete bağlı NASA uzay ajansının, uzayda seks yapılmasını yasaklıyor. Ancak bilim insanlarının hazırladığı makalede makalede, uzay turizmi endüstrisinin bu konuda sessiz kaldığının altı çizildi.

Uzayda seks yapmanın başlıca akıllara soru işareti bıraktığı aşikar.  Örneğin Ömikro yerçekiminin yol açtığı ağırsızlık, fiziksel faaliyetleri zorlaştırıyor. Bu koşullar aynı zamanda insanların cinsel işlevlerini de olumsuz etkileyebilir.

Diğer yandan uzayın, insanların üreme sağlığına zarar verebileceği düşünülüyor. Embriyonun gelişiminin riskli olabileceği tahmin ediliyor. 

Bu sorulara karşın bilim insanları, bu konuların tartışılması ve cevap bulunmasını istiyor. 

Makalenin başyazarı olan astrobiyolog David Cullen şöyle konuştu:

Uzayda sekse dair öylesine söylenen bir sözle başladık. Ancak kontrol ettiğimizde sektörün riskleri dikkate almamasına şaşırdık. Bu da çalışmanın önünü açtı.

Independent Türkçe, Gizmodo, Cranfield Üniversitesi

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar