Biden, Rus oligarkların parasına el koyup, Ukrayna halkına dağıtmak için Amerikan Kongresi'nden yetki istedi

Biden, Rus oligarkların parasına el koyup, Ukrayna halkına dağıtmak için Amerikan Kongresi'nden yetki istedi
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'in Kongre'den istediği son yetki dikkat çekti. ABD'de faaliyet gösteren Rus iş adamlarının parasına el koyarak bu paraları Ukrayna halkına göndermek isteyen Biden, ayrıca Ukrayna'ya yapılması planlanan maddi yardım için 33 milyar dolar daha bütçe talep etti.

ÖYLE BİR YETKİ İSTEDİ Kİ!

ABD Başkanı Joe Biden''in Amerikan Kongre''sinden istediği son yetki çok konuşulacak cinsten. Rus Devlet Başkanı Putin''e yönelik yaptığı sert açıklamalarla tavrını belli eden Biden, bu kez de ABD''de faaliyet gösteren Rus milyarderler için devreye girdi. ABD Başkanı, yaptırım listesindeki Rus oligarkların mal varlıklarına el konularak, bunların Ukrayna halkına yardım için satılmasına yönelik Kongre’den yetki talep ettiğini açıkladı.

Rusya''nın Ukrayna topraklarına başlattığı işgal harekatının kabul edilemez olduğunu söyleyen ABD Başkanı Joe Biden, Rusya hakkında aldıkları yeni yaptırım kararını açıkladı. Biden yönetiminin Kongre’den Ukrayna’ya yardım için 33 milyar Dolar talep ettiğini duyurulurken, yaptırım listesindeki Rus oligarkların mal varlıklarına el konularak, bunların Ukrayna halkına yardım için satılmasına yönelik Kongre’den yetki talep ettiğini belirtildi.

Rusya''nın öne sürdüğü doğal gaz tehditlerine için ''boyun eğmeyeceğiz'' diyen Biden, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Kore, Japonya gibi ülkelerle bir araya gelip Rusya''nın ülkeleri doğal gaz ile tehdit etmesine karşı çıkıyoruz. Bu durum, dünyanın enerji ihtiyaçlarının daha temiz bir yola çekilmesi gerektiğini bize hatırlatıyor. Diktatörler yaptıklarını bedelini ödemezlerse daha çok saldırıyorlar bunun olmasına müsaade edemeyiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar